Hoppa till huvudinnehåll

Misshandlad och rånad efter bankomatbesök - polisen letar efter två unga män

Polisen på plats.
Polisen på plats. Bild: Yle/Linus Hoffman polisen,Polisbil,brott (juridik),åbopolisen,rån,misshandel,Rattfylleri,Rattfylla

En kring 60-årig man blev rånad vid Metallgatan 16 i Pansio på måndag kväll cirka klockan 23.20. Polisen letar efter två unga gärningsmän.

Mannen var på väg hem och hade gått via bankautomaten vid Metallgatans S-market för att ta ut pengar. Efter att mannen fått pengarna hade två kring 16-åriga pojkar börjat följa efter honom. Pojkarna hade sedan anfallit mannen bakifrån med den påföljden att han föll omkull. Rånarna hade fortsatt misshandla mannen genom att slå och sparka honom. I samband med misshandeln tog rånarna mannens plånbok.

Mannen skadades och fördes till jouren för att undersökas. Båda rånarna var klädda i shorts. En av dem hade en röd t-skjorta och den andra bar keps. En av rånarna hade stora svarta kängor på fötterna.

Polisen tar emot tips om gärningsmännen per mejl på adressen vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland