Hoppa till huvudinnehåll

Ytterligare två gripna i anslutning till attacken i Nice

Flaggan på halv stång vid Élyséepalatset i Paris den 15 juli 2016 efter attacken i Nice.
Flaggan på halv stång vid Élyséepalatset i Paris den 15 juli 2016 efter attacken i Nice. Bild: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON Frankrike,Élyséepalatset,Paris,Nice,terrorism,terrorister

Fransk polis har gripit ytterligare två personer i anslutning till massakern i Nice för snart två veckor sedan.

Åklagarämbetet i Paris bekräftar att personerna har gripits men vill inte berätta vad de misstänks för. En källa säger till nyhetsbyrån Reuters att personerna greps på måndagen i Nice.

- De har häktats medan utredarna försöker fastställa om Mohamed Lahouaiej Bouhlel fick logistiskt stöd, säger en annan källa till nyhetsbyrån AFP.

En tredje källa säger till nyhetsbyrån Reuters att de två gripna är män och att polisen hade hittat bilder av dem på Bouhlels mobiltelefon.

Fem gripna utreds

Sedan tidigare hålls fyra män och en kvinna fängslade misstänkta för att bland annat ha hjälpt gärningsmannen att skaffa en pistol. De utreds nu formellt för delaktighet i attacken.

Åklagarna har hittat bevis som tyder på att de var invigda i attackplanerna. Ingen av dem var sedan tidigare kända av de franska underrättelsetjänsterna.

84 personer dödades och över 300 skadades när Mohamed Lahouaiej Bouhlel körde in en lastbil i en folkmassa som firade Frankrikes nationaldag på strandpromenaden i Nice.

Bouhlel sköts ihjäl av fransk polis i samband med attacken. Åklagarna misstänker att han hade planerat attacken under en längre tid.

Terrorgruppen IS har tagit på sig attacken, men de franska utredarna har inte hittat några bevis på att gärningsmannen hade kopplingar till gruppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes