Hoppa till huvudinnehåll

Putin: Dålig smak på medaljerna i Rio

Vladimir Putin och Jelena Isinbajeva träffas före det ryska OS-laget åker till Rio.
Också Jelena Isinbajeva som inte får tävla i Rio var på plats då Vladimir Putin träffade det ryska OS-laget. Vladimir Putin och Jelena Isinbajeva träffas före det ryska OS-laget åker till Rio. Vladimir Putin,Jelena Isinbajeva

Rysslands president Vladimir Putin har för första gången kommenterat dopningsavstängningar i egen hög person.

Putin träffade det ryska OS-laget och tog ställning till de många avstängningarna som lett till att Rysslands trupp är klart mindre än vanligt.

– Det är självklart att saknaden av ryska atleter, som är bäst inom många sporter, minskar kvalitén av tävlingarna. Jag tror att de andra idrottsmännen förstår att deras medaljer kommer att vara annorlunda. Det är skillnad att möta starka motståndare och att möta uppenbarligen svagare motståndare. En sådan seger har en väldigt speciell smak, en dålig smak.

Putin sade också att Ryssland behandlats orättvist och att de kommer att söka upprättelse.

– Vi kan inte acceptera denna meningslösa avstängning när vi har ett helt rent register. Vi tolererar inte öppen diskriminering. Det talar emot allt som de olympiska spelen står för. Men vi kommer bara söka rättvisa inom lagens ramar.

Jelena Isinbajeva, som liksom de andra ryska friidrottarna inte får delta i OS, tackade Putin för hans stöd då hon höll ett känslosamt tal.

– Vi litar på er och vi älskar er väldigt mycket. Tack för ert stöd. Vi måste straffa alla som är inblandade i det här, sade Isinbajeva.