Hoppa till huvudinnehåll

Långa landsagskarriären över– Schweinsteiger har gjort sitt för Tyskland

Bastian Schweinsteiger och Joachim Löw i fotbolls-EM 2016.
Bastian Schweinsteiger har spelat klart i Joachim Löws tyska landslag. Bastian Schweinsteiger och Joachim Löw i fotbolls-EM 2016. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Bastian Schweinsteiger,fotboll,Tysklands herrlandslag i fotboll,Joachim Löw

Det tyska fotbollslandslagets kapten Bastian Schweinsteiger meddelar att han spelat klart för Tyskland. Risken finns att det samma gäller för klubblaget Manchester United.

Den 31-årige mittfältaren gjorde sin landslagsdebut år 2004 och har deltagit i tre VM och i fyra EM. Det blev totalt 120 landskamper för Schweinsteiger. Bara Lothar Matthaus (150), Miroslav Klose (137) och Lukas Podolski (129) har spelat fler.

Schweinsteiger berättade om sitt beslut på twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Det finns också en risk att Schweinsteiger måste hitta ett nytt klubblag. Manchester United har med ledning av nya chefstränaren Jose Mourinho skaffat flera nya spelare till mittfältet vilket innebär att Schweinsteigers ställning är hotad.

Tysken har lidit av skador och har inte varit den förstärkning som United hoppats på då han flyttade till Manchester från Bayern München i fjol.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport