Hoppa till huvudinnehåll

Ny hackerattack mot demokraterna

Hillary Clinton
Hillary Clinton Hillary Clinton Bild: / All Over Press Hillary Clinton,Demokratiska partiet i USA, Presidentvalet i USA 2016

Hackare har kommit åt ett dataanalysprogram som Hillary Clintons kampanjteam använder sig av och som underhålls av partiets nationella kommitté. Det sade presidentkandidatens stab på fredagen.

Utomstående experter håller på att utreder attacken men enligt dem finns det inga bevis för att det interna systemet skulle ha drabbats.

I en tidigare attack mot partiet lyckades hackare komma åt 19 000 interna e-postmeddelanden som sedan läcktes till Wikileaks. Bland annat framkom det att partiets inre krets favoriserat Hillary Clinton och motarbetat Bernie Sanders kandidatur.

Partiet misstänker att ryska hackare står bakom attackerna. President Barack Obama sade för ett par veckor sedan att det inte är omöjligt att Ryssland försöker styra valresultatet till republikanen Donald Trumps fördel i valet i november.

Kreml har för sin del avvisat alla anklagelser och kallat dem absurda. Så sent som på torsdagen sa Kremls talesperson Dmitrij Peskov att USA borde ta hand om sina hackerproblem och konsekvenserna av dem på egen hand.

– Det här är inte vårt problem och inte vår huvudvärk, sa Peskov.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes