Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsfeber i USA: Storlagens träningsmatch lockade nästan 106 000 åskådare

Marcelo
Marcelo gjorde två mål för Real Madrid. Marcelo Bild: EPA/PETER POWELL marcelo,fotboll

105 826 åskådare hade på lördagen tagit sig till Michigan Stadium i Ann Arbor utanför Detroit för att se Real Madrid möta Chelsea. Till slut blev det också Real som gick segrande ur drabbningen.

För två år sedan lockade en träningsmatch mellan Manchester United och Real Madrid hela 109 318 åskådare till Michigan Stadium och det är publikrekord för fotboll i USA.

Något nytt rekord blev det inte i lördagens match mellan Real Madrid och Chelsea men nästan 106 000 åskådare är ändå den näst största publiksiffran någonsin för fotboll i USA.

Till saken hör också att publikkapaciteten på Michigan Stadium nu är mindre än för två år sedan. Nu kan arenan ta in totalt 107 601 åskådare.

Real vann matchen

Real Madrid saknade bland annat stjärnorna Cristiano Ronalo, Karim Benzema och Gareth Bale men trots det kunde man besegra Chelsea med 3–2.

Real avgjorde matchen redan i första halvlek då Marcelo såg till att laget ledde med 2–0 redan efter 26 minuter. Mariano såg sedan till att Real Madrid kunde gå till pausvila i ledning med 3–0.

I den andra halvleken bytte Chelsea in bland annat Eden Hazard som reducerade två gånger om men Real Madrid höll undan och vann.

Publikrekordet på Michigan Stadium sattes i september 2013 då matchen mellan Michigan och Notre Dame i universitetsserien i amerikansk fotboll lockade hela 115 109 åskådare.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport