Hoppa till huvudinnehåll

Everton ger sig inte – ska ha rekordsumma för Lukaku

Romelu Lukaku representerar Belgien i fotboll.
Romelu Lukaku (vänster) är värdefull i Premier League. Romelu Lukaku representerar Belgien i fotboll. Romelu Lukaku

Premier League-klubben Everton håller fast i summan man vill ha för stjärnspelaren Romelu Lukaku. En eventuell köpare får lov att punga ut med runt 90 miljoner euro för fotbollsspelaren.

Det är främst Chelsea som vill ha tillbaka Lukaku efter att man sålt den offensiva spelaren till Everton för 28 miljoner pund för två år sedan. Nu ska Everton ha 75 miljoner pund (runt 90 miljoner euro) för belgaren.

Chelsea har sagt sig vara villigt att erbjuda upp till 68 miljoner pund för 23-åringen, men Everton har låtit Londonklubben förstå att Lukaku inleder säsongen i Everton om inte man får ett bud på 75 miljoner pund.

Chelsea lär ska ha planerat ett lukrativt kontrakt för Lukaku. Anfallaren gjorde 25 mål för Everton förra säsongen.

Om Chelsea får för sig att betala 75 miljoner vore det nytt brittiskt transferrekord. För tillfället innehar Manchester United rekordet. Klubben köpte Angel Di Maria från Real Madrid för gastkramande 59,7 miljoner pund år 2014.

En ännu större affär det går rykten om är fransmannen Paul Pogbas eventuella flytt till Manchester United från Juventus. Det skulle handla om världsrekord då summan där rör sig kring 100 miljoner pund.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport