Hoppa till huvudinnehåll

Gästhamnarna blir allt dyrare men servicen bättre – kolla hamnavgifter på din rutt här

Båtar vid gästhamnsbryggan vid Porkala Marin i Kyrkslätt.
Vid Porkala Marin i Dragesviken på Porkala udd får övernattande båtlag betala 18 euro i hamnavgift. Hela lsitan över hamnavgifter och tillgång på service hittar du längst ner i artikeln. Båtar vid gästhamnsbryggan vid Porkala Marin i Kyrkslätt. Bild: Niklas Evers gästhamnar,hamnar,småbåtshamnar,skylt,brygga (IT),småbåtshamn,Porkala Udd,Porkala,träbåtar,båtar,fritidsbåtar

Gästhamnarna tar i medeltal nästan 20 euro i hamnavgift per dygn, visar Yle Nyheters kartläggning. Vill man besöka de större gästhamnarna ska man vara beredd att betala en hamnavgift på närmare 30 euro. Men samtidigt som hamnavgifterna stigit har också servicen blivit bättre.

Yle Nyheter har kartlagt hamnavgifterna och serviceutbudet vid 175 gästhamnar vid den finländska kusten och skärgården. Längre ner i artikeln hittar du hela listan över hamnavgifterna.

Finlands dyraste gästhamnar ligger i Helsingfors och på Åland. På Skatudden i Helsingfors går hamnavgiften lös på 40 euro per natt om båten är under 40 fot lång. Vill du ligga med sidan till med en längre båt närmar sig priset 100 euro per natt.

På delad förstaplats kommer hotell Havsvidden i Geta på Åland där hamnavgiften också är 40 euro.

De här två hamnarna är ändå extremfall. För hela landet ligger hamnavgifternas medelpris på drygt 18 euro. Vid de mer välutrustade hamnarna, där el, vatten, duschar, bastu och internet ingår är hamnavgiften oftast närmare 30 euro.

Grafik över hamnavgifterna längsmed den finska kusten.
Hamnavgifterna är dyrast på Åland och billigast längs med kusten i Bottniska viken. Men utbudet på service varierar också kraftigt mellan de olika gästhamnarna. Grafik över hamnavgifterna längsmed den finska kusten. Bild: Jyrki Lyytikkä. hamnavgift,gästhamnar,Skärgård (musikstycke),skärgårdstrafik,Skärgårdshavet,båtturism,båtar,Grafik,småbåtshamnar

Större efterfrågan på el och rinnande vatten

Orsaken är delvis den allmänna kostnadsökningen, men en allt större efterfrågan på bättre service vid gästhamnarna spelar troligtvis en större roll.

- Världen går framåt och också båtarna blir bekvämare, säger Herrick Ramberg, som driver flera gästhamnar i Skärgårdshavet, bland annat i Nagu och Korpoström.

Ramberg berättar att båtgästerna förväntar sig att hamnarna kan erbjuda el, soptjänster, rena toaletter, duschar och bastu.

landströmskablar i gästhamnen Porkala Marin.
Flera gästhamnar tar fortfarande en extra avgift för att koppla båten till landsström. Tillgång till el har ändå blivit en av de mest grundläggande serviceformerna i gästhamnar. I Yle Nyheters kartläggning utgår vi från gästhamnspriset med elavgiften medräknad. landströmskablar i gästhamnen Porkala Marin. Bild: Niklas Evers elektricitet,Landström,kablar,brygga (IT),flytbrygga,gästhamnar,småbåtshamnar,Porkala Udd,kraftkällor

- Här avviker de finska hamnarna från gästhamnar i Sverige, vi har alltid en bastu. Folk har också blivit mer miljömedvetna och frågar ofta efter en diskplats, vilket inte var så vanligt tidigare.

God service lockar mer än billiga naturhamnar

Vid Porkala gästhamn i Kyrkslätt har Jörgen Ek precis gasat in i en spilta med sin motorbåt. Han tvekar inte på frågan om vilken service en gästhamn måste ha.

- Bastu är det viktigaste! Ström är också viktigt så man kan se på tv utan att fundera på hur länge batteriet håller, säger Ek.

Han har i flera år åkt med på skärgårdsresor i sina föräldrars motorbåt. Men naturhamnar är han inte van vid, istället är det servicehamnar som lockar.

- En gång för kanske tio år sedan var vi i en hamn utan bryggor, där man måste ankra. Men det är enda gången.

Jörgen Ek framför sin Buster-båt i Porkala Marin.
Jörgen Ek kör tycker om att köra hårt med motorbåt. Då han är med och övernattar i större båtar föredrar han välutrustade gästhamnar. Jörgen Ek framför sin Buster-båt i Porkala Marin. Bild: Niklas Evers jörgen ek,Porkala Udd,Porkala,gästhamnar,motorbåtar,motorbåt,småbåtshamnar

Båtägarna blir fler och säsongen längre

Trots att priserna har stigit anser Ramberg att gästhamnarna inte överprissätter sina tjänster. Han jämför gästhamnarna med campingplatser där priset för liknande tjänster ofta är högre.

- Båtägarna har konstant blivit flera men hur de använder sina båtar förändras. Det verkar ha blivit vanligare att en båt används av flera familjemedlemmar och generationer.

Då fler människor rör sig i farlederna växer också turistnäringen i skärgården.

Hannele och Markku Manninen tankar sin motorseglare i Porkala gästhamn.
Hannele och Markku Manninen har varit ute och seglat i skärgården i tre veckor. De säger att gästhamnspriserna varierat mycket under resan mellan Esbo och Nagu. Hannele och Markku Manninen tankar sin motorseglare i Porkala gästhamn. Bild: Niklas Evers Nauticat Yachts Oy,segelbåtar,motorbåtar,motorbåt,gästhamnar,småbåtshamnar,Porkala Udd,fritidsbåtar,båtfolk,Markku Manninen,seglare

- Gästhamnarna strävar efter att kunna erbjuda tjänster redan från tidig vår till sen höst, säger Ramberg.

Här spelar också de moderna lättskötta och välutrustade båtarna in. Med en välfungerande båt går det att röra sig på sjön både tidigt på våren och sent på hösten. Dessutom har allt flera privatpersoner börjat ställa sina båtar på varv. Båtarna underhålls då i uppvärmda hallar och kommer tidigare ut på sjön.

- Båtturismen har till en del blivit tidigare än den var då de flesta låg under sina presenningar och skrapade och slipade sina båtar. Samma gäller hösten, i Nagu finns det vissa båtar som kommer hit ännu i november.

Trängre skärgårdshav konkurrerar med Åland

I Yle Nyheters kartläggning av gästhamnar och deras hamnavgifter var Skärgårdshavet det hamntätaste området med 69 hamnar.

Enligt Ramberg råder det en viss konkurrens mellan hamnarna, men han menar att det jämnar ut sig i längden. Ett större utbud kan leda till att flera båtfarare stannar i Skärgårdshavet, vilket mest påverkar gästhamnar längre bort.

- Jag tror att Åland drabbas mest av det här. Semesterdagarna är räknade och man planerar sina rutter noggrant. Blir det en extra övernattning i Skärgårdshavet kan det bli en natt mindre i den åländska skärgården.

Tankningsbrygga i Porkala.
Båtbränslet är ofta dyrare än bränslet i servicestationer på land. Enligt en tidigare granskning av Yle Nyheter kostar bensinen på havet i genomsnitt 20 cent mer än på land. Tankningsbrygga i Porkala. Bild: Niklas Evers bensin,bensinstation,tankning (bränsle),tankningsbrygga,distributionsstationer,servicestationer,tankbilar,gästhamnar,småbåtshamnar

Båtturismen på sparlåga i Österbotten

Medan gästhamnarna ligger tätast i Skärgårdshavet är det glesare i Österbotten.

I hela Bottniska viken, från Torneå till Raumo, hittade vi 42 gästhamnar. Flera av dem är antingen kommunala bryggor eller besöksbryggor i anslutning till caféer och krogar. Lika omfattande service som hamnarna i Skärgårdshavet har, med duschar, bastu och sugtömning är mer sällsynt längre norrut.

Också prisnivån sjunker då man reser norrut. I Bottniska viken låg den dyraste hamnavgiften på 26 euro och medelpriset var knappt 14 euro per dygn, ungefär 9 euro billigare än medelpriset på Åland där hamnavgifterna är dyrast.

Ett sugtömningssystem i Porkala gästhamn.
Många gästhamnar erbjuder sugtömningssystem för båtarnas septitankar. Sugtömningen ligger ofta i närheten av tankstationen. Ett sugtömningssystem i Porkala gästhamn. Bild: Niklas Evers Septiktank,Sugtömning,brygga (IT),flytbrygga,avloppsvatten,gästhamnar

175 gästhamnar med i kartläggningen

Kartläggningen omfattar 175 gästhamnar och -bryggor.

Vi har tagit med hamnar som är märkta på sjökortet med toalett och bryggplats som lämpar sig för övernattning. Med på listan finns också hamnar med bränsleförsäljning som erbjuder övernattningsmöjlighet.

Vissa mindre hamnar saknar prislistor för övernattning eftersom de i första hand erbjuder förtöjningsplatser dagtid. Dessa hamnar är märkta med *) Fri dagsförtöjning.

Skriv gärna i kommentarsfältet om du upptäcker fel i listan eller om din favorithamn inte finns med.

Teckenförklaring:
el el vatten färskvatten dusch dusch bastu bastu wifi wifi septi sugtömning av septitank
*) Fri dagsförtöjning **) Uppgift saknas
Symbolerna beskriver vilka tjänster som ingår i hamnavgiften. Utöver detta erbjuder flera gästhamnar avgiftsbelagd service, till exempel hyrbastu.

Bläddra:
  HavKommunHamnAvgiftTjänster
  Bottniska vikenSastmolaKrookka hamn
  Sastmola
  0 €el vatten dusch 3
  Bottniska vikenIiRöyttä
  Ii
  2 €el vatten 2
  Bottniska vikenVöråKummelskäret
  Mickelsörarna
  5 €bastu 1
  Bottniska vikenKronobyHästöskatan
  Kronoby
  5 €el 1
  Bottniska vikenSimoSimoniemi pohjoinen
  Simoniemi
  6,2 € 0
  Bottniska vikenKarlebyYxpila, Potten
  Karleby
  10 €el vatten dusch bastu septi 5
  Bottniska vikenKarlebyMustakari
  Karleby
  10 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Bottniska vikenBrahestadUlkofantti, Terässatama
  Brahestad
  10 €el vatten dusch septi 4
  Bottniska vikenUleåborgKiviniemi
  Haukipudas
  10 €el vatten dusch septi 4
  Bottniska vikenJakobstadMässkär
  Jakobstad
  10 €el vatten dusch 3
  Bottniska vikenLarsmoKöpmanholmen
  Larsmo
  10 €el vatten dusch 3
  Bottniska vikenKemiSisäsatama, Tullinranta
  Kemi
  11 €el vatten dusch wifi septi 5
  Bottniska vikenLuviaLaitakari
  Luvia
  12 €el vatten septi 3
  Bottniska vikenUleåborgSalutorget
  Uleåborg
  14 €el vatten dusch 3
  Bottniska vikenSiikajokiTauvo
  Siikajoki
  14 €el 1
  Bottniska vikenVöråNabben
  Maxmo
  15 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Bottniska vikenUleåborgMarjaniemi
  Karlö
  15 € 0
  Bottniska vikenKarlebyTankar
  Karleby
  15 € 0
  Bottniska vikenJakobstadSmultrongrundet
  Jakobstad
  15 €el vatten dusch bastu septi 5
  Bottniska vikenKristinestadKilhamn
  Kristinestad
  15 €el vatten dusch 3
  Bottniska vikenKristinestadHotel Kristina
  Kristinestad
  18 €el vatten dusch bastu septi 5
  Bottniska vikenKasköKaskö gästhamn
  Kaskö
  18 €el vatten dusch wifi septi 5
  Bottniska vikenTorneåToranda Marina
  Hellälä
  20 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Bottniska vikenTorneåPuotikari gästhamn
  Torneå
  20 €el dusch bastu 3
  Bottniska vikenVasaWasa Segelförening, Vasklot
  Vasa
  20 €el vatten dusch septi 4
  Bottniska vikenRaumoPoroholman vierassatama
  Poroholma
  20 € 0
  Bottniska vikenSastmolaMericamping
  Sastmola
  20 €el dusch wifi 3
  Bottniska vikenBjörneborgMerilokki Marina
  Räfsö
  21 €el vatten dusch septi 4
  Bottniska vikenRaumoSyväraumanlahti
  Raumo
  25 €el vatten dusch septi 4
  Bottniska vikenRaumoKylmäpihlaja
  Kylmäpihlaja
  26 €el vatten dusch wifi 4
  Bottniska vikenVöråSkärgårdens handelskompani Österö
  Maxmo
  *)vatten 1
  Bottniska vikenVöråHellnäs
  Maxmo
  *)el vatten septi 3
  Bottniska vikenVöråSärkimo bybutik
  Maxmo
  *) 0
  Bottniska vikenNykarlebyAndra sjön, cafe Tullmagasinet
  Nykarleby
  *)vatten 1
  Bottniska vikenLarsmoBodö
  Larsmo
  *) 0
  Bottniska vikenRaumoReksaaren retkisatama
  Reksaari
  *)vatten 1
  Bottniska vikenJakobstadÅdö fiskehamn
  Jakobstad
  **)**) 1
  Bottniska vikenLuviaLaitakari
  Luvia
  **)**) 1
  Bottniska vikenUleåborgVarjakka
  Uleåborg
  **)**) 1
  Bottniska vikenIiVatunginnokka
  Ii
  **)**) 1
  Bottniska vikenIiRantakestilä
  Ii
  **)**) 1
  Bottniska viken MalaxStrandservice, Åminne
  Malax
  *)vatten 1
  Finska vikenRaseborgBoxby
  Ekenäs
  *) 0
  Finska vikenKotkaAspö
  Kotka
  10 €vatten 1
  Finska vikenLovisaKabböle
  Pernå
  10 €el vatten 2
  Finska vikenBorgåPellinge, Sandholmsudden
  Borgå
  10 €el vatten septi 3
  Finska vikenRaseborgSandnäsudd
  Ekenäs
  10 €el 1
  Finska vikenBorgåTirmo
  Borgå
  13 €el vatten dusch 3
  Finska vikenKyrkslättKällviks utflyktshamn
  Porkala
  13 €septi 1
  Finska vikenSibboFagerö
  Sibbo
  13 € 0
  Finska vikenVederlaxKlamila
  Vederlax
  15 €el vatten 2
  Finska vikenHelsingforsRönnskär
  Helsingfors
  15 € 0
  Finska vikenLovisaSkeppsbron
  Lovisa
  18 €el vatten septi wifi 4
  Finska vikenKyrkslättPorkala Marin, Dragesviken
  Kyrkslätt
  18 €el vatten bastu dusch septi 5
  Finska vikenRaseborgPredium
  Skogby
  18 €el vatten septi 3
  Finska vikenPyttisFagerö
  Pyttis
  18 €el vatten dusch 3
  Finska vikenFredrikshamnTervasaari
  Fredrikshamn
  20 €el vatten dusch bastu 4
  Finska vikenRaseborgEkenäs gästhamn
  Ekenäs
  20 €el vatten dusch wifi septi 5
  Finska vikenRaseborgJussarö
  Ekenäs
  20 €el septi 2
  Finska vikenIngåÄlgsjölandet
  Barösund
  20 € 0
  Finska vikenKotkaRankö
  Kotka
  20 €el vatten 2
  Finska vikenBorgåBorgå gästbåtshamn östra åstranden
  Borgå
  20 € 0
  Finska vikenEsboGäddvik
  Esbo
  20 €el vatten 2
  Finska vikenKotkaSapokka/Sapokanlahti (Meriniemi)
  Kotka
  25 €el vatten dusch septi wifi 5
  Finska vikenHelsingforsNorra kajen
  Helsingfors
  25 €el vatten wifi 3
  Finska vikenIngåIngå gästhamn
  Ingå
  25 €el vatten dusch septi 4
  Finska vikenIngåBarösund, Orslandet
  Ingå
  25 €el vatten dusch 3
  Finska vikenIngåBarösund, Barölandet
  Ingå
  25 €el vatten dusch septi 4
  Finska vikenHangöHangöby hamn
  Hangö
  25 €el vatten dusch wifi septi 5
  Finska vikenRaseborgSkåldö, Sommaröstrand
  Ekenäs
  27 €el vatten dusch septi 4
  Finska vikenHelsingforsSveaborg
  Helsingfors
  28 €el vatten dusch bastu septi 5
  Finska vikenHelsingforsDrumsö, HSK
  Helsingfors
  30 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Finska vikenHelsingforsLångören
  Helsingfors
  30 €el vatten dusch wifi septi 5
  Finska vikenHelsingforsSkiffergrundet
  Helsingfors
  32 €el vatten dusch septi 4
  Finska vikenKotkaNew Port Kotka
  Kotka
  33 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Finska vikenHangöÖstra hamnen
  Hangö
  34 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Finska vikenHelsingforsBlekholmen
  Helsingfors
  35 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  Finska vikenHangöSmultrongrundet, Östersjö Port
  Hangö
  37 €el vatten dusch bastu 4
  Finska vikenHelsingforsSkatuddens gästhamn
  Helsingfors
  40 €el vatten dusch bastu 4
  Finska vikenHelsingforsBrändö, Brändö Seglare
  Helsingfors
  *) 0
  Finska vikenLovisaSvartholm
  Lovisa
  *)vatten septi 2
  Finska vikenBorgåEmsalö havsstation
  Borgå
  **)vatten septi 2
  SkärgårdshavetNådendalRöölä
  Rimito
  0 €el vatten septi 3
  SkärgårdshavetSaloFörby gästhamn
  Finby
  0 €el vatten septi 3
  SkärgårdshavetSaloFinby
  Finby
  0 €vatten 1
  SkärgårdshavetPargasSjälö
  Nagu
  0 € 0
  SkärgårdshavetPargasBerghamn
  Nagu
  5 € 0
  SkärgårdshavetResoHahdenniemi
  Reso
  7 €el vatten 2
  SkärgårdshavetNystadSalmeri
  Nystad
  10 €el vatten dusch septi 4
  SkärgårdshavetNystadTelakanranta
  Pyhämaa
  10 €el vatten dusch wifi 4
  SkärgårdshavetRaseborgBromarv västra (småbåtshamnen)
  Bromarv
  10 €el 1
  SkärgårdshavetPargasStenskär
  Nagu
  10 €el septi 2
  SkärgårdshavetNådendalPähkinäinen
  Rimito
  10 € 0
  SkärgårdshavetPargasBrunskär
  Korpo
  10 € 0
  SkärgårdshavetPargasBorstö
  Nagu
  10 €septi 1
  SkärgårdshavetSaloHästö, Ranmarina
  Bjärnå
  10 €vatten 1
  SkärgårdshavetGustavsIsokari Marina
  Enskär
  10 € 0
  SkärgårdshavetGustavsOsnäs
  Gustavs
  11 €el vatten wifi 3
  SkärgårdshavetKimitoönVänö
  Kimitoön
  12 €el vatten septi 3
  SkärgårdshavetPargusBodö
  Nagu
  12 € 0
  SkärgårdshavetPargasBruddalsviken
  Iniö
  13 €el vatten bastu dusch 4
  SkärgårdshavetPargasTrunsö
  Nagu
  14 €el vatten 2
  SkärgårdshavetPargasPargas port
  Pargas
  15 €el vatten dusch wifi 4
  SkärgårdshavetPargasUtö hamn
  Utö
  15 €el 1
  SkärgårdshavetKimitoönTunnhamn
  Hitis
  15 €el vatten 2
  SkärgårdshavetPargasRumar
  Korpo
  15 €el vatten dusch 3
  SkärgårdshavetPargasKeistiö
  Iniö
  15 €el vatten dusch 3
  SkärgårdshavetPargasJurmo
  Pargas
  15 €vatten dusch 2
  SkärgårdshavetPargasAspö
  Korpo
  15 €el vatten 2
  SkärgårdshavetNådendalAjolanranta
  Rimito
  15 €el vatten dusch septi 4
  SkärgårdshavetKimitoönHelsingholm
  Kimitoön
  15 €el septi 2
  SkärgårdshavetNådendalGamla färjestranden
  Merimasku
  17 €el vatten dusch septi 4
  SkärgårdshavetNådendalTeersalo
  Velkua
  18 €el vatten dusch wifi 4
  SkärgårdshavetPargasNorrskata
  Houtsala
  20 €el vatten dusch 3
  SkärgårdshavetÅboRunsala, Härkäläviken
  Åbo
  20 €el vatten dusch bastu septi 5
  SkärgårdshavetKimitoönNötholm gästhamn
  Rosala
  20 €el vatten 2
  SkärgårdshavetPargasKalkholmen
  Pargas
  20 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetPargasKirjais
  Nagu
  20 €el vatten dusch bastu septi 5
  SkärgårdshavetPargasMossala
  Houtskär
  20 € 0
  SkärgårdshavetGustavsKatanpää, Lypertö
  Gustavs
  20 €el vatten septi 3
  SkärgårdshavetPargasBrännskär
  Nagu
  20 €el 1
  SkärgårdshavetSaloMathildedal
  Bjärnå
  20 €el vatten septi 3
  SkärgårdshavetKimitoönKejsarhamnen
  Högsåra
  20 €el vatten septi 3
  SkärgårdshavetNystadPackhuset
  Nystad
  22 €el vatten dusch bastu wifi 2
  SkärgårdshavetPargasNäsby gästhamn
  Houtskär
  23 €el vatten dusch bastu wifi 5
  SkärgårdshavetKimitoönKasnäs gästhamn
  Kasnäs
  23 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetPargasKorpoström
  Korpoström
  25 €el vatten dusch bastu septi 5
  SkärgårdshavetGustavsLootholma
  Gustavs
  25 €el vatten dusch bastu septi wifi 6
  SkärgårdshavetPargasAiristo gästhamn (Erstan)
  Stormälö
  25 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetPargasEnskär, Havshotel
  Utö
  25 €el vatten 2
  SkärgårdshavetNådendalSkärgårdshotellet Vaihela, Velkuanmaa
  Nådendal
  25 €el vatten dusch bastu 4
  SkärgårdshavetGustavsParattula (Peterzens)
  Gustavs
  25 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetKimitoönLillbacka
  Högsåra
  25 €el vatten 2
  SkärgårdshavetPargasNorrby, Lanthandeln
  Iniö
  26 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetNådendalNådendal gästhamn
  Nådendal
  26 €el vatten dusch bastu septi 5
  SkärgårdshavetPargasVerkan
  Korpo
  27 €el vatten bastu wifi septi 5
  SkärgårdshavetKimitoönDalsbruks gästhamn (Bruksviken)
  Dalsbruk
  27 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetPargasNagu gästhamn (Kyrkbacken)
  Nagu
  27 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetKimitoönÖrö
  Kimitoön
  27 €el vatten dusch bastu septi 5
  SkärgårdshavetÅboRunsala Marina, Santalaviken
  Åbo
  28 €el vatten dusch 3
  SkärgårdshavetPargasPensar Syd
  Nagu
  28 €el vatten dusch bastu wifi 3
  SkärgårdshavetNådendalNådendals bad
  Nådendal
  30 €el vatten dusch wifi 4
  SkärgårdshavetÅboAuraå, västra
  Åbo
  31 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  SkärgårdshavetRaseborgBromarv östra
  Bromarv
  *) 0
  SkärgårdshavetTövsalaLeikluoto
  Tövsala
  *) 0
  SkärgårdshavetKimitoönLammala Knallis affär
  Kimitoön
  *) 0
  SkärgårdshavetKimitoönHitis gästhamn
  Kimitoön
  *)vatten 1
  SkärgårdshavetÅboVesparn
  Åbo
  **)**) 1
  SkärgårdshavetSaloSalo centrum
  Salo
  **)**) 1
  SkärgårdshavetNådendalKyrkviken
  Rimito
  **)**) 1
  SkärgårdshavetRaisioRaisio gästhamn
  Raisio
  **)**) 1
  ÅlandEckeröDegersand
  Degersand
  10 € 0
  ÅlandSottungaSottunga gästhamn
  Sottunga
  15 €el vatten septi 3
  ÅlandMariehamnSjökvarteret
  Mariehamn
  15 €el vatten dusch wifi septi 5
  ÅlandSundNotviken, Puttes camping
  Bomarsund
  15 €el wifi 2
  ÅlandKumlingeEnklinge
  Enklinge
  15 €el vatten 2
  ÅlandKumlingeSeglingehamnen
  Seglinge
  17 €el 1
  ÅlandLemlandRödhamn gästhamn
  Rödhamn
  18 €vatten septi 2
  ÅlandBrändöJurmo gästhamn
  Brändö
  20 €el vatten dusch wifi septi 5
  ÅlandBrandöLappo gästhamn
  Brändö
  20 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  ÅlandKökarHellsö gästhamn
  Kökar
  20 €el vatten dusch wifi 4
  ÅlandSaltvikHamnsundet gästhamn
  Saltvik
  20 €el vatten dusch wifi septi 5
  ÅlandKumlingeGlada laxen
  Bärö
  20 €el dusch septi 3
  ÅlandKökarSandvik gästhamn
  Kökar
  22 €el vatten dusch wifi septi 5
  ÅlandFöglöDegerby gästhamn
  Degerby
  25 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  ÅlandFöglöLotsudden/Föglö Marina
  Degerby
  25 €el vatten dusch bastu septi 5
  ÅlandKumlingeKumlinge gästhamn
  Kumlinge
  25 €el vatten dusch wifi 4
  ÅlandVårdöVargata besöksbrygga
  Vargata
  25 €el vatten dusch 3
  ÅlandMariehamnÖstra hamnen, MSF
  Mariehamn
  27 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  ÅlandMariehamnVästra hamnen, ÅSS
  Mariehamn
  27 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  ÅlandSundKastelholms gästhamn
  Kastelholm
  27 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  ÅlandKökarKarlby gästhamn
  Kökar
  30 €el vatten bastu dusch wifi septi 6
  ÅlandEckeröKäringsunds Marina
  Eckerö
  30 €el vatten dusch bastu wifi septi 6
  ÅlandGetaHavsvidden
  Geta
  40 €el vatten dusch bastu wifi 5
  Bläddra:

   Symboler från flaticon.com. CC BY 3.0: Freepik, Chanut is Industries, Gregor Cresnar, Lucy G