Hoppa till huvudinnehåll

Hannahemmet utrymdes efter rökbildning

Hanna-hemmet i Dragsfjärd
Hanna-hemmet i Dragsfjärd Bild: Yle/Monica Forssell hannahemmet

Äldreboendet Hannahemmet i Dragsfjärd utrymdes efter ett tekniskt fel i pannrummet. Inga personskador uppkom, däremot uppstod kraftig rökbildning i fastigheten.

Kring middagstid mottog nödcentralen ett samtal om att det stiger rök från Hannahemmet. Räddningsverket ryckte ut och lät utrymma byggnaden. Personalen såg till att de 63 åldringarna kom ut ur huset. Enligt räddningsverket gick allting smidigt till och efter ett tag kunde de återvända in.

Röken steg ur pannrummet och delvis från skorstenen, men trängde inte in i boendet. Rökbildningen berodde på ett tekniskt fel i pannrummet. Äldreboendet är numera anslutet till kommunens fjärrvärmenät, men vid avbrott startar oljepannan automatiskt. Av någon anledning gick pannan inte i gång och det började stiga rök och vattenånga från pannrummet. Någon egentlig brand uppstod inte.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland