Hoppa till huvudinnehåll

Norska världsmästaren lägger av som 27-åring: "Har inte motivationen"

Rune Velta lade av som 27-åring.
Rune Velta var i storform i Falun 2015. Rune Velta lade av som 27-åring. Rune Velta

Rune Velta sätter punkt för sin backhoppningskarriär bara 27 år gammal. Så sent som förra året vann han två VM-guld i Falun.

– För att vara med i toppen måste man vara väldigt motiverad och ge absolut allt varje dag. På sistone har jag känt att jag inte har den motivationen och då blir det bästa för mig att söka nya utmaningar i livet, sade Velta på Norges skidförbunds webbplats.

Velta tog inte bara två guld (normalbacke och lagtävling i stor backe) i VM i Falun 2015, han tog också hem ett silver i mixed lagbacke och ett brons i stor backe. Med det blev han första norska backhoppare i historien att vinna fyra medaljer vid ett och samma mästerskap.

– Jag känner att jag har fått ut det maximala av min karriär och är tacksam för alla de stora ögonblicken jag haft i backen. Det är många som har bidragit till det och som ska ha äran för vad jag fått till stånd. Jag vill främst tacka min sambo Marthe, familjen, tränarna Roy Erland Myrdal och Magnus Brevig samt landslaget.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också