Hoppa till huvudinnehåll

Räddningsverkets säkerhetsdag en räddare i nöden

Skadad man får första hjälpen.
Under säkerhetsdagen kan du öva dig på att ge första hjälpen. Skadad man får första hjälpen. Bild: Yle/Kati Enkvist räddningsövning

På lördag den 6 augusti ordnar Egentliga Finlands räddningsverk tillsammans med sina samarbetspartners en säkerhetsdag i skärgården. Säkerhetsdagen ordnas i Pargas gästhamn.

Evenemanget är fullspäckat med säkerhetsaktiviteter för hela familjen. Du får exempelvis chansen att diskutera med säkerhetsexperter och öva dig på att ge första hjälpen. Dessutom presenterar räddningsverket och andra myndigheter samt frivilliga sina båtar och fordon.

Syftet med evenemanget är att göra skärgårdsborna och sommargästerna uppmärksamma på hur viktigt det är med primärsläckning, livräddande första hjälpen och egen beredskap. I skärgården är avstånden långa och det kan dröja längre än på fastlandet innan hjälpen når fram.

I år ordnas Skärgårdens säkerhetsdag för fjärde gången och evenemanget vid Pargas gästhamn pågår klockan 10-15.

I fjol ordnades Skärgårdens säkerhetsdag i Kasnäs gästhamn, 2014 i Södra hamnen i Nagu och 2013 i Norrby hamn i Iniö.

Fotnot: Egentliga Finlands räddningsverk ansvarar för räddningsverksamheten i hela landskapet, i de 27 kommunerna längst västerut och i skärgården. Verksamhetsområdet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter, varav nästan hälften är vattendrag. Räddningsverket tillhandahåller akutvårdstjänster i fem kommuner: Åbo, S:t Karins, Reso, Pargas och Nådendal.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland