Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutet blir regnigt

Fotboll i vattenpöl
Fotboll i vattenpöl Bild: YLE/ Sandra Snellman spegelbild

Vi får se fram emot ett regnigt veckoslut, säger Yles meteorolog Joonas Koskela. Under fredagen håller det fortfarande upp på många håll, men på lördag och söndag väntas mera allmänt regn. Temperaturen blir högst 20 grader.

Under fredagen är det uppehållsväder i västra Finland, Kajanaland och norra Lappland, men molnigheten ökar under kvällen och från efternatten väntas regn också här.

- Det har förekommit regnskurar allmänt under de senaste dagarna, men från och med natten till lördag blir regnen mera ihållande i öster. På lördag morgon väntas de rikligaste regnen i området kring Kymmenedalen, därifrån drar de mot nordost.

Under lördagen kan det regna lokalt upp till 30 millimeter vid östgränsen. I västra Finland och Lappland väntas däremot regn- och åskskurar. Mellan området med ihållande regn och regnskurar finns ett bälte där det är uppehåll.

Också söndagen får ostadigt väder och lokala regnskurar väntas hela dagen. Där solen skiner kan det bli en aning över 20 grader, men där det regnar håller sig temperaturen mellan 15 och 20 grader.