Hoppa till huvudinnehåll

Här sågar Mourinho Ronaldos finalfasoner: "Han var inte till någon nytta alls"

Cristiano Ronaldo
Ronaldo i tårar då han tvingades avbryta EM-finalen. Cristiano Ronaldo Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press ronaldo,Cristiano Ronaldo

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo var i händelsernas centrum inte minst under EM-finalen mellan hans Portugal och värdlandet Frankrike. Men Ronaldos fasoner väckte inte värst positiva känslor hos hans tidigare tränare Jose Mourinho.

Cristiano Ronaldos finalmatch fick ett abrupt slut då han skadad tvingades gå av planen i den första halvleken. Det var i slutminuterna av EM-finalen som redan utbytte Ronaldo ställde sig vid sidlinjen för att ge direktiv åt de portugisiska spelarna tillsammans med tränaren Fernando Santos. Det var något som inte precis värmde den portugisiske fotbollstränaren Jose Mourinho.

– Han var inte till någon nytta alls de sista minuterna. Det fanns 11 spelare på plan och en tränare (Santos). Jag såg det som en väldigt emotionellt laddad Ronaldo som visste att den stora drömmen var riktigt nära, sade Mourinho till den portugisiska tv-stationen SporTV enligt NBC Sports.

Portugal besegrade Frankrike med 1–0 efter förlängning. Eder blev matchhjälte då han satte segermålet.