Hoppa till huvudinnehåll

Mord i Lovisa - gripande efter biljakt

karta över Forsby och Lovisa.
karta över Forsby och Lovisa. kartor,Forsby, Helsingfors stad,Lovisa

En kvinna, född år 1974, hittades död i närheten av sitt hem i Forsby i Lovisa på fredag kväll. Polisen fick larm om brottet klockan 18.20 på fredagskvällen.

Den misstänkte gärningsmannen ställde till med vad som visade sig vara en dramatisk biljakt. Han försökte fly polisen, först med bil genom att köra från Lovisa till Mörskom.

- Efter att ha övergivit sitt fordon försökte han fly till fots. Polisen grep honom till slut med hjälp av en polishund, som skadades i samband med gripandet, berättar kriminalöverkonstapel Sanna Rentola vid polisinrättningen i Östra Nyland.

Då var klockan redan över tolv på natten.

Fallet utreds som mord eftersom handlingen begicks på ett ovanligt brutalt sätt, berättar Rentola, utan att gå in på vidare detaljer.

Misstanke om mordvapnet finns

Polisen har en misstanke om mordvapnet, men vill i det här skedet inte gå ut med noggrannare information om fallet.

Mannen och kvinnan har enligt vad polisen hittills vet inte varit bekanta från tidigare och polisen känner inte heller till vad motivet kan tänkas vara.

- Mannen har åtskilliga gånger tidigare haft med polisen att göra, dock inte i samband med något så här allvarligt, berättar Rentola.

Den misstänkte gärningsmannen är född 1988.

Polisen informerar på nytt om mordet på måndag.

Polisen uppger på Facebook och Instragram att polishunden fördes till sjukhus på grund av skadorna, och opererades under natten.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Valkeus voitti pimeän,ainakin orastavasti! Poliisikoira Börjen ohjaajan puolesta kiitokset kaikille terveisistä ja tsemppiviesteistä! Börje toipuu parhaillaan leikkauksesta ja kerromme Börjen kuulumisia lisää alkuviikosta. Erityisesti haluamme kiittää Helsingin yliopiston eläinsairaalaa hyvästä hoidosta ja ripeästä toiminnasta Börjen pelastamiseksi. Surgery was a success and dog is now recovering. Thank you for caring, we will tell more on next week. Börje är bättre nu och vi ska berätta mer nästa veckan. Tackar för alla!! Synkkä yö. Poliisikoiramme Börje sai hengenvaarallisia vammoja jäljitettyään vaarallisen henkilön,henkilö saatiin kiinni. Börje on leikattavana. Toivomme Börjen nousevan. Dark night. Our police dog Börje was seriously injured last night by hostile suspect and is in surgery. Suspect was found and detained by Börje. We all hope the Dog will rise again. Vår polishund Börje blev allvarligt skadad i natt under ett krävande uppdrag. Den misstänkte togs fast. Börje är för tillfället under vård. #iupoliisi #iupoliisik9 #wounded #policedog #dog #k9 #poliisi #poliisikoira #hero #cop #polishund #polis #belgianmalinois #mecberger The night is darkest just before the dawn. Börjelle myönnettiin Suomen Poliisikoirayhdistyksen hengenpelastusviiri, perusteena paikalla olleiden konstaapeleiden kuoleman tai vakavan loukkaantumisen estäminen. Todellinen sankari.

A post shared by Itä-Uudenmaan poliisikoirat (@iupoliisik9) on

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland