Hoppa till huvudinnehåll

Polishunden Börje återhämtar sig från operationen

Polishunden Börje.
Bild på polishunden Börje, skärmdump från polisens Instagram. Polishunden Börje. Bild: Itä-Uudenmaan poliisikoirat / Instragram polishunden börje

Polishunden Börjes hälsotillstånd är nu stabilt. Börje skadades allvarligt i samband med att en man misstänkt för mord greps på lördagen i Lovisa.

Polishunden Börje återhämtar sig för tillfället efter veckoslutets operation och de allvarliga skador han fick. Polisen i Östra Nyland berättar på sociala medier att Börjes tillstånd är stabilt.

Om du inte ser videon nedan hittar du den på Polisens Instagram-konto.
Skip Instagram post

View this post on Instagram

Valkeus voitti pimeän,ainakin orastavasti! Poliisikoira Börjen ohjaajan puolesta kiitokset kaikille terveisistä ja tsemppiviesteistä! Börje toipuu parhaillaan leikkauksesta ja kerromme Börjen kuulumisia lisää alkuviikosta. Erityisesti haluamme kiittää Helsingin yliopiston eläinsairaalaa hyvästä hoidosta ja ripeästä toiminnasta Börjen pelastamiseksi. Surgery was a success and dog is now recovering. Thank you for caring, we will tell more on next week. Börje är bättre nu och vi ska berätta mer nästa veckan. Tackar för alla!! Synkkä yö. Poliisikoiramme Börje sai hengenvaarallisia vammoja jäljitettyään vaarallisen henkilön,henkilö saatiin kiinni. Börje on leikattavana. Toivomme Börjen nousevan. Dark night. Our police dog Börje was seriously injured last night by hostile suspect and is in surgery. Suspect was found and detained by Börje. We all hope the Dog will rise again. Vår polishund Börje blev allvarligt skadad i natt under ett krävande uppdrag. Den misstänkte togs fast. Börje är för tillfället under vård. #iupoliisi #iupoliisik9 #wounded #policedog #dog #k9 #poliisi #poliisikoira #hero #cop #polishund #polis #belgianmalinois #mecberger The night is darkest just before the dawn. Börjelle myönnettiin Suomen Poliisikoirayhdistyksen hengenpelastusviiri, perusteena paikalla olleiden konstaapeleiden kuoleman tai vakavan loukkaantumisen estäminen. Todellinen sankari.

A post shared by Itä-Uudenmaan poliisikoirat (@iupoliisik9) on

Polishunden skadade sig då en man misstänkt för mord greps efter midnatt i Lovisa. Börje fördes till Helsingfors för att få vård.

- Vi vill speciellt tacka Helsingfors universitets djursjukhus för den goda vården och det snabba agerandet för att rädda Börje, skriver polisen.

Börjes instruktör tackar också för alla hälsningar och meddelanden.

Finlands polishundsförbund har tilldelat Börje en livräddningsvimpel för att han förhindrat att poliserna på plats hade skadats allvarligt eller avlidit.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland