Hoppa till huvudinnehåll

Video: Journalist rappade åt Usain Bolt – friidrottsstjärnan stormförtjust

Usain Bolt med dansare bakom sig.
Det var både dans och sång på schemat då Bolt mötte pressen. Usain Bolt med dansare bakom sig. Bild: All over press Usain Bolt

Det var smockfullt då världens största friidrottsstjärna höll presskonferens. Trots det var det inte Usain Bolt som skapade rubriker i Rio. Norska NRK:s journalist Nikolay Ramm hade förberett ett sångnummer – som fick Bolt att kikna av skratt.

När Bolt talar med pressen kan det mesta hända. Sprinterstjärnan brukar ofta skoja till det och inledde med ett käckt ”ni måste klappa högre än det där …” då han kom in på scenen i Rio.

Men det var inte Bolt som var fräckast i rummet.

Då det var dags för journalisterna att ställa frågor tog Ramm tag i micken – och levererade en hemmagjord rap, som uppskattades av en skrattande Bolt.

I hope that you’ll win, I hope it’s your day. I hope that you will go, even though you got hit by a segway, sjöng Ramm bland annat.

Fritt översatt: jag hoppas att du vinner, jag hoppas att det är din dag. Jag hoppas du går, fastän du blev påkörd av en segway.

"Tänkte, nu slår jag till!"

Se hela den reggae-inspirerade rappen på SportExpressens webbplats.

Bolt förevigade händelsen med en Snapchat-video.

– Jag har alltid sett upp till Usain Bolt. Jag har följt honom sen han var 16 år. Det här var enda möjligheten att träffa honom och då tänkte jag: Nu slår jag till! Efter det här kommer han aldrig att glömma mig, säger Ramm till Expressen.

Bolt är i hetluften på lördag då försöken på 100 meter står på programmet. Bolt säger sig vara återställd från skadorna han kämpat med den senaste tiden.

Läs också