Hoppa till huvudinnehåll

Somero skärper säkerheten vid skolor och daghem

Plastleksaker vid sandlåda.
Plastleksaker vid sandlåda. Bild: Yle/Lotta Sundström dagvård,daghem,Dagisbarn,dagis,Sandlåda,lekparker,barnskydd,barnskyddslag

Förra veckan spreds ett rykte bland invånarna i Somero om ett akut säkerhetshot riktat mot barn och unga. Ryktet fick daghem i Somero att vidta olika säkerhetsåtgärder, låsa dörrarna och stanna inomhus under veckoslutet.

Bildningsväsendet i Somero har dessutom bett polisen om instruktioner för säkerhetsarrangemang.

Salon seudun sanomat skriver idag, torsdag, om hotet mot barn och unga, och om kommunens reaktion. Från polisen meddelar man nu att artikeln spridit oro bland läsarna, men att tidningen inte varit i kontakt med polisen i ärendet.

Polisen har inte fått något larmmeddelande eller blivit ombedda att starta någon polisundersökning gällande Someros skolor eller daghem. Polisen känner heller inte till att det skulle finnas något aktuellt och konkret hot mot bildnings- eller skolväsendets enheter.

Minna Mäkelä-Rönnholm, bildningschef i Somero, uppger till Salon seudun sanomat, att hon meddelat om hotet till polisen, men tillsvidare inte fått något svar.

Enligt tidningen kommer man nu möjligast snabbt att installera dörrklockor i skolorna och daghemmen för att kunna hålla dörrarna låsta.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också