Hoppa till huvudinnehåll

Succémorgons turistbyrå: Kristinestad

Hjärtligt välkommen till Kristinestad- staden på vägen.

Succémorgons turistbyrå är tillbaka! Denna gång tog vi raka vägen till staden som genomskärs av just den raka vägen. Per Brahe d. y. grundade Kristinestad redan i mitten av 1600-talet till ljudet från Bottniska havets vågor, men det är ett helt annat ljud som dånar i staden idag.

Lite fakta om Kristinestad

  • Kristinestad (Kristiinankaupunki)
  • Landskap: Österbotten
  • Grundad: år 1649
  • Folkmängd: 6789 trafikanter
  • Sevärdhet: Riksväg 8

Sagt om Kristinestad: (tyvärr uppfattades ingen kommentar om staden på grund av trafikbullret på Riksväg 8)

Succémorgons turistbyrå

Finlandssvenskarna vet för lite om varandra, okunskapen och fördomarna är många. Därför bjuder Christoffer Strandberg varje vecka på informativa inslag om olika orter i Svenskfinland baserade på egna erfarenheter, rykten och objektiva sanningar.