Hoppa till huvudinnehåll

Republikaner i brev: Sluta spendera pengar på Trump

Donald Trump
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump Donald Trump Bild: EPA/CJ GUNTHER donald trump

Över 70 inflytelserika republikaner uppmanar i ett brev sitt parti att sluta spendera pengar på Donald Trumps presidentkampanj. Det skriver tidningen Politico som har fått tag på ett utkast till brevet.

Enligt de republikaner som har undertecknat brevet borde pengarna i stället satsas på kongressvalet i november.

"Vi anser att Trumps inkompetens, obetänksamhet, impopularitet och den tudelning som han har orsakat kommer att ge demokraterna en jordskredsseger i valet", skriver republikanerna.

Utsikterna för att bli invald i kongressen har försämrats för många kandidater på grund av Trump och det republikanska partiet borde nu understöda de kandidaterna står det i brevet.

"Att styra pengarna till det här ändamålet torde inte vara ett svårt beslut eftersom Trumps chanser att bli vald till president minskar varje dag. Trump har under sin kampanj hånat och förolämpat miljontals väljare, bland dem handikappade, kvinnor, muslimer, immigranter och minoriteter."

Vidare står det i brevet att Trump har visat farliga auktoritära tendenser, inklusive hotelser om att förbjuda en hel religion att komma in i landet, ge militären order att tortera fångar, döda misstänkta terroristers familjemedlemmar och andra olagliga åtgärder som strider mot grundlagen.

Brevet kommer enligt Politico att skickas till ordföranden för Republikanska nationalkommittén, Reince Priebus, nästa vecka.

Det amerikanska presidentvalet 2016