Hoppa till huvudinnehåll

Gröna bassängen upprör i Rio – ”hela stadion luktar prutt”

Stephan feck och Patrick Hausding dyker i Rio.
Stephan feck och Patrick Hausding dyker i Rio. Stephan feck och Patrick Hausding dyker i Rio. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Stephan Feck,Patrick Hausding

Tyska simhopparen Stephan Feck ville träna i simhoppsbassängen – men kunde inte eftersom den var stängd. Hela stadion luktar som om någon pruttat, skriver han på Facebook.

Det är inte bara seglingsvattnet som skapar rubriker i Rio.

Simhoppningsbassängen stänges på fredag på grund av de omtalade vattenproblemen. På lördagen var fortfarande bassängen grön.

Hoppa över Twitterpostning

Beslutet att tillfälligt stänga bassängen överraskade idrottare, som tvingades leta efter andra träningsställen. Tyska simhopparen Stephan Feck hörde till dem som reagerade.

– Hela stadion luktar som om någon har pruttat, skrev Feck på Facebook.

– Hoppas vi inte har dykit i någonting farligt de senaste dagarna, skrev i sin tur brittiska simhopparen Tom Daley på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

“Kemi ingen exakt vetenskap”

Varför är vattnet grönt?

Den gröna färgen har fått folk att spekulera om algblomning och ett felande rengöringssystem. Enligt internationella simförbundet Fina handlar det om ett problem med kemikalierna i rengöringsprocessen.

– Resultatet blev att vattnets pH-värde förändrades, vilket ledde till missfärgningen, skriver Fina i ett pressmeddelande.

Arrangörerna har fått bekanta sig med nya naturvetenskaper den senaste tiden.

– Vi har lärt oss att kemi inte är en exakt vetenskap, sade OS talesperson Mario Andrada enligt Reuters.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport