Hoppa till huvudinnehåll

Paret Clinton tjänade 10 miljoner dollar i fjol

Hillary Clinton
Hillary Clinton. Hillary Clinton Bild: EPA/PETER FOLEY Hillary Clinton,politiker

I USA har demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton offentliggjort sina skatteuppgifter för år 2015. Hillary och Bill Clinton tjänade under fjolåret 10,6 miljoner dollar, alltså cirka 9,5 miljoner euro.

Paret betalade 34 procent i skatt.

Av de tio miljonerna var 5 miljoner arvoden som Bill Clinton fick för föredrag. Paret Clintons offentliggörande är ett led i försök att ifrågasätta den republikanska presidentkandidaten Donald Trumps rykte som affärsman.

Trump har inte offentligjort sina inkomster för i fjol, han säger att de fortfarande utreds.

USA:s presidentkandidater har sedan 1973 offentliggjort sina skatteuppgifter.