Hoppa till huvudinnehåll

Phelps slutar efter Rio – "Har gett mitt allt"

En glad Michael Phelps i närbild efter tävling.
Michael Phelps har simmat klart efter OS i Rio. En glad Michael Phelps i närbild efter tävling. Bild: All over press. Michael Phelps,simning,Simning vid olympiska sommarspelen,Olympiska sommarspelen i Rio 2016,olympiska spelen

Alla tiders olympiske simmare Michael Phelps bekräftar att karriären är slut efter OS i Rio. ”Jag har gett mitt allt”, säger han.

Den näst intill utomjordiske simmaren har lyckats med bedriften att knipa hela 27 OS-medaljer. Av dessa har fem stycken kommit i Rio: fyra guld och ett silver. Han väntas ännu ställa upp på 4x100 meter medley.

– Jag är nu redo att sluta och jag är nöjd med det. Det känns bättre än för fyra år sedan. Jag är redo att tillbringa mer tid med min son Boomer och min fästmö Nicole. Det här var det, försäkrar Phelps till Reuters.

En sak som dock motsäger ett slutligt avsked är att Phelps gjorde detsamma efter OS i London 2012, men ändå valde att fortsätta idrotta.

Nu är dock simmarlegenden redo att sluta.

– Jag har kunnat ge mitt allt till den här idrotten. I 24 år har jag varit med. Jag är lycklig över hur det slutar, konstaterar Phelps.