Hoppa till huvudinnehåll

Ruskola och Cedercreutz imponerade i OS-debuten – "Kändes som vilket annat race som helst"

Camilla Cedercreutz (t.v.) och Noora Ruskola.
Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola inledde fint. (Arkivbild) Camilla Cedercreutz (t.v.) och Noora Ruskola. Bild: Iina Airio/SPV noora ruskola,segling

När Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz debuterade i OS-sammanhang tog de genast för sig i 49er FX-klassen i segling. Efter två starter är duon tia totalt.

En glad duo möter Yle Sporten efter sin första tävlingsdag i Rio. De är världsvana seglare men medger att OS gjorde dem lite extra nervösa.

– Nog var det ju lite nervöst. I går kväll var värst för mig. Jag kunde inte sitta stilla och ville bara ut på havet, säger Camilla Cedercreutz.

Direkt i inledningen av den första starten var båtlaget på hugget och var uppe som tvåa i ett tidigt skede. Det blev till sist en sjunde plats i den första starten.

– Jag var själv jättenervös hela första starten så jag tycker det gick förvånansvärt bra med tanke på det, säger Ruskola, lika glad som Cedercreutz.

Sist och slutligen är grenen exakt den samma som idrottarna är vana vid från förut.

– Vi gör det här ganska mycket. Inte skiljer ju sig den här tävlingen från de andra, men den är viktigare förstås, säger Ruskola.

En dag i taget

I den andra starten blev det en tolfte plats för Ruskola och Cedercreutz. De ligger på en tionde plats efter den första dagen.

– När vi kom ut dit kändes det som vilket annat race som helst, säger Cedercreutz lugnt.

Hon vet också vad som gäller i fortsättningen.

– Att på samma sätt fortsätta så bra som möjligt. Fortsätta ta bra starter och åka dit vi vill.

Ruskola håller med och betonar att det är viktigt att ta en dag i taget.

– Vi måste köra hela regattan till slut. Varje dag är en ny dag, slår Ruskola fast.

Läs också