Hoppa till huvudinnehåll

Rysare: Brasilien till semifinal efter straffdrama

Damfotbollspelare iklädd blått fintar förbi motståndare.
Storstjärnan Marta (i blått) får kämpa om OS-guld i damfotbollen på hemmaplan. Damfotbollspelare iklädd blått fintar förbi motståndare. Bild: All over press. Marta Vieira da Silva,fotboll,damfotboll,olympiska spelen,Olympiska sommarspelen i Rio 2016

Det kunde ha varit stolpe ut för det brasilianska damlandslaget i fotboll. 0-0 mot Australien efter såväl ordinarie matchtid som förlängning bäddade för en gastkramande straffläggning. Där var Brasilien bättre och drömmen om OS-guld lever fortfarande.

Brasilien är fortfarande obesegrat i damernas OS-turnering. Hemmahoppen vann sin grupp genom två vinster (Kina och Sverige) och en oavgjord (Sydafrika) och ställdes därför mot Australien i kvartsfinalen.

Och en plats bland de fyra bästa blev det, nagelbitaren till trots. Matchen avgjordes först i den sjunde omgången av straffläggningen då den brasilianska målvakten Barbara räddade australiensiskan Alanna Kennedys försök.

I semifinalerna ställs Brasilien mot Sverige och Tyskland mot Kanada.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport