Hoppa till huvudinnehåll

Imam och assistent sköts brutalt utanför moské i New York

Arkivbild. Polisbil och poliser i New York.
Arkivbild. Arkivbild. Polisbil och poliser i New York. Bild: EPA/JUSTIN LANE New York City Police Department,körbanor,New York (staden),nypd

Polisen har inte fått fast den misstänkta gärningsmannen. Enligt polisen är motivet ännu oklart.

Moskéns chef och hans vän som arbetat som assistent sköts tvåtiden på lördagseftermiddagen. De 55- och 64-åriga männen sköts bakifrån då de promenerade på en gata i New york efter eftermiddagens bönestund.

Material från övervakningskameran visar att gärningsmannen närmade sig männen och sköt dem båda i huvudet.

Enligt polisen är motivet ännu oklart, och säger att man efter förundersökningar inte har skäl att tro att männen skulle ha blivit skjutna på grund av sin religion. Enligt polisen är gärningsmannen på fri fot.

Offren tillhör ett bangladeshiskt samfund vars medlemmar samlades vid brottsplatsen efter dådet. Enligt dem var skjutningen ett hatbrott mot muslimer. Cirka hundra personer som samlats på platsen ropade slagord som krävde rättvisa.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes