Hoppa till huvudinnehåll

15 syriska rebeller dödade vid turkisk gränsövergång

Provinsen och provinshuvudstaden Idlib har utsatts för upptrappade flyrgräder under de två senaste veckorna. Flygattackerna har krävt minst 122 civila dödsoffer sedan den 31 juli
Provinsen och provinshuvudstaden Idlib har utsatts för upptrappade flygräder under de två senaste veckorna. Attackerna har krävt minst 122 civila dödsoffer sedan den 31 juli Provinsen och provinshuvudstaden Idlib har utsatts för upptrappade flyrgräder under de två senaste veckorna. Flygattackerna har krävt minst 122 civila dödsoffer sedan den 31 juli Bild: EPA/SYRIA CIVIL DEFENSE IDLIB Syrien,Idlib

Minst 15 syriska rebeller har dödats i en bombattack i norra Syrien vid den turkiska gränsen.

En självmordsbombare utlöste en sprängladdning vid en buss med rebeller vid gränsövergången Atmeh, som ligger mellan Turkiet och den rebellkontrollerade provinsen Idlib i norra Syrien.

Enligt ögonvittnen kan upp till 40 personer ha dödats i attacken, som ingen grupp ännu har tagit på sig skulden för.

Rebellerna som dödades var på väg in i Syrien. Det finns ett par hundra rebeller på den syriska sidan om gränsövergången vars främsta uppgift är att forsla vapen in i Syrien.

Det är tillsvidare oklart vilken grupp de dödade rebellerna tillhörde.

Provinsen Idlib och provinshuvudstaden med samma namn kontrolleras av islamiströrelserna Ahrar al-Sham och Jabhat al-Nusra.

Flygattacker mot provinshuvudstaden Idlib

Provinsen Idlib utsattes för minst 26 flygräder under söndagen, uppger det Syriska människorättsobservatoriet.

Attackerna som har utförts av det syriska och ryska flygvapnet har intensifierats sedan den 31 juli, då rebeller från Idlib beslöt att delta i offensiven för att häva belägringen av östra Aleppo.

Sedan dess har minst 122 civila dödats i räderna, enligt Människorättsobservatoriet som har ett nätverk av aktivister inne i Syrien.

Hårda strider rasar i Aleppo

Rebellkällor hävdar att ryska plan har bombat provinshuvudstaden Idlib samt städerna Binnish och Jisr al-Shugour.

I grannprovinsen Aleppo rasar hårda strider i provinshuvudstaden Aleppo där rebeller har inlett en storoffensiv för att inta de västra stadsdelarna som kontrolleras av regeringsstyrkor.

Rebeller från Idlib deltar i striderna medan hundratusentals människor har flytt från Aleppo till Idlib.

Ett hundratal rebeller från idlib har dödats i slaget om Aleppo under de två senaste veckorna. De flesta var medlemmar av Ahrar al-Sham, den största rebellgruppen i Syrien.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes