Hoppa till huvudinnehåll

Många deltidsboende intresserade av Iniös framtid

Gästhamnen i Norrby i Iniö.
För tre år sedan invigdes den nyrenoverade gästhamnen i Norrby. Men hur ska Iniö i övrigt utvecklas? Gästhamnen i Norrby i Iniö. Bild: Yle/Patrik Stenbacka iniö,gästhamnar

På måndag kväll gick tiden ut för att besvara enkäten om Iniös framtid.

Då några timmar återstod att besvara enkäten hade cirka 50 personer deltagit, främst deltidsboende. Av de som svarat på svenska är 60 procent fritidsboende i Iniö och bland finskspråkiga svarare är de över 70 procent.

- Och det kommer säkert fler svar, säger Iniönämndens ordförande Tove Mattsson. Det finns en del som är ute i sista stunden.

Iniönämnden vill ha förslag på bland annat hur kommundelen kunde utvecklas, vad som saknas i Iniö, hur Iniö borde marknadsföras och hur man får mera inflyttning till orten.

Svarstiden för att svara elektroniskt går ut vid midnatt på måndag den 15 augusti. Det finns frågeformulär också i Iniös områdeskontor och i Iniö lanthandel.

Enkät om Iniö.
Enkät om Iniö. Bild: Yle/Peter Petrelius Iniö, Pargas,Enkät,datorer,Laptop

Informationssekreterare Åsa Knuts vid Iniö områdeskontor har ännu inte hunnit bekanta sig med alla svar, förslag och önskemål, men hon är glad över att personer ur alla grupper har besvarat enkäten; både svenskspråkiga och finskspråkiga, och såväl fastboende, deltidsboende som tillfälliga besökare.

- Det betyder att det finns mycket tankar och idéer om framtiden, säger Knuts.

I höst sammanställer Iniönämnden svaren och bjuder till ett öppet seminarium.

En liknande enkät riktades i våras och somras till människor som bor och rör sig i Korpo. Också svaren i Korpo sammanställs, och i oktober ordnas en allmän utvecklingsdag för alla intresserade.

Då väljs de saker som upplevs som viktigast att utveckla och som är värda att föra vidare till Pargas stads beslutsfattare.

Här kan du svara på Iniöenkäten