Hoppa till huvudinnehåll

Pirrigt inför skolstarten i högstadiet

Erik Wilhelms, Milla Ilmarinen och Josephine Eklund.
Erik Wilhelms, Milla Ilmarinen och Josephine Eklund. Erik Wilhelms, Milla Ilmarinen och Josephine Eklund. Bild: Yle/Kati Enkvist. korsholms högstadium

Med pirr i magen och stora förväntningar börjar Erik Wilhelms, Milla Ilmarinen och Josephine Eklund sjunde klass vid Korsholms högstadium.

Det är inte bara de nya eleverna som är lite nervösa då det nya läsåret vid Korsholms högstadium inleds på måndagen. Nya rektorn Inger Damlin känner också av spänningen.

- I dag har vi juvelerna på plats. Eleverna och lärarna. Och det känns jättebra, säger Damlin som har hunnit bekanta sig med lärarkåren och personalen den senaste veckan.

Det är med stor energi som hon tar sig an sina nya möjligheter och utmaningar tillsammans med 497 elever.

- Vi har en stark framåtanda i personalen och positiv energi. Jag kommer in i ett läge då vi har ny läroplan och det här ger mig möjligheten att kunna bygga något nytt tillsammans med lärarkåren.

Förändringar står för dörren i med den nya läroplanen och Damlin välkomnar den.

- Jag tycker om läroplanen. Det återspeglar samhällsförändringen och sätter mera fokus på möjligheter för individen. Men den förutsätter att vi lärare ges möjlighet att följa varenda elevs speciella lärstig.

Har Korsholms högstadium resurser för att genomföra läroplanen?

- Jag hoppas att svaret på den frågan är ja och vi gör vårt yttersta för eleven, säger Damlin.

Pirrigt men roligt med skolstart

Erik Wilhelms, Milla Ilmarinen och Josephine Eklund är säkra på att det kommer att bli mera läxläsning än tidigare. Men det är ingenting som oroar dem särskilt mycket.

Mest nervöst är det att få reda på i vilken klass man hamnar.

- Vi har alla fått berätta för kuratorn vem vi kommer bra överens med och så. Men man vet ju inte säkert hur det blir, säger Ilmarinen.