Hoppa till huvudinnehåll

Ruskola och Cedercreutz 16:e – Laser Radial avgörs i morgon

Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola seglar hyfsat i Riovattnen.
Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola seglar hyfsat i Riovattnen. Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola seglar hyfsat i Riovattnen. Bild: All Over Press Olympiska sommarspelen i Rio 2016,olympiska spelen,segling,Noora Ruskola,Camilla Cedercreutz,49er

49er FX-seglarna Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz presterade på jämn nivå under måndagens tre starter. Duon placerade sig på 14:e, 15:e och 14:e plats i dagens seglingar. Medaljracet i Laser Radial flyttades fram till tisdagen på grund av dåliga väderförhållanden.

Först var vinden för svag, sedan blev den för stark. Rio-vädret spelade sitt spratt för Laser Radial-seglarna.

Eftersom det sista och avgörande så kallade medaljracet i Laser Radial-klassen flyttas till tisdagen innebär det med säkerhet att det inte kommer några seglingsmedaljer under Finlands Supermåndag (Mira Potkonens säkrade OS-medalj). Vi får alltså vänta på en eventuell – men dess värre rätt osannolik – medalj av Tuula Tenkanen till tisdagen.

Inför medaljracet ligger Tenkanen på femte plats med 68,6 poäng.

Ställningen i Laser Radial:

1. Marit Bouwmeester, Nederländerna: 47
2. Anne-Marie Rindom, Danmark: 55
3. Annalise Murphy, Irland: 57
4. Evi van Acker, Belgien: 66
5. Tuula Tenkanen, Finland: 68,6
6. Gintare Scheidt, Litauen: 82
7. Josefin Olsson, Sverige: 84
8. Alison Young, Storbritannien: 91
9. Ashley Stoddart, Australien: 101
10. Paige Railey, USA: 109

Stabil framfart av 49er FX-duon

I 49er FX ligger Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz på 16:e plats efter nio av tolv seglingar. Förutom den inledande sjundeplatsen samt 21:a-platsen i den femte seglingen har 49er FX-duon presterat på jämn nivå. Det visar inte minst deras resultatrad med sju placeringar mellan 12 och 16:

Seglingar samt placering:

1. 7
2. 12
3. 16
4. 13
5. 21
6. 15
7. 14
8. 15
9. 14

För tillfället är Ruskola och Cedercreutz sextonde med totalt 106 poäng. En placering uppåt parkerar kanadensarna Erin Rafuse och Dannie Boyd med 97 poäng. Ett pinnhål bakom den blåvita duon återfinns Griselda Khng samt Sara Tan från Singapore med 107 poäng. Spanjorerna Tamara Dominguez Echegoyen samt Berta Moro Betanzos leder regattan med 30 poäng.

Tävlingen fortsätter på tisdag med tre seglingar.

Läs också