Hoppa till huvudinnehåll

Duon Cedercreutz-Ruskola vill ha mer utmanande vindar – liten chans till medaljrace

Camilla Cedercreutz (t.v.) och Noora Ruskola.
Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola hade hoppats på lite mer varierande vindar. Camilla Cedercreutz (t.v.) och Noora Ruskola. Bild: Iina Airio/SPV noora ruskola,segling

Gårdagens OS-seglingar blev delvis inställda på grund av vädret, men för Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz i 49:er FX-klassen kunde seglingarna genomföras som normalt.

Duon ligger på en 16:e plats totalt när tre seglingar återstår. Det finns en liten chans att ta sig in bland de tio bästa som får segla medaljrace, men för det krävs det verkligt hårda tag.

– Vi skulle vilja att det skulle gått mycket bättre. Det har varit ganska lätt väder, inga dramatiska förändringar i vinden och sådant vi hoppats på. Vi brukar vara bättre på det. Vårt fart räckte inte till, säger de till Yle sporten.

Med lätt vind menas alltså inte att det är lugna vindar, utan att det inte sker några stora dramatiska vindförändringar.

– Det händer inte så mycket på banområdet så man behöver bra start, och vi lyckades inte så bra som vi hade hoppats på. Vi hade hoppats på mer varierande vindar så att det är mera öppet och kan komma förbi, konstaterar de.

Siktade på tio i topp

Duon siktade högt inför OS; men på den här nivån har man helt enkelt inte råd med några misstag.

– Vi hade tänkt oss att topp tio skulle vara bra, men förstås om man gör ett litet misstag så far fem förbi. I vanliga tävlingar far endast en till två båtar förbi, säger de.

Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola seglar hyfsat i Riovattnen.
Ruskola och Cedercreutz i Rio. Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola seglar hyfsat i Riovattnen. Bild: All Over Press Olympiska sommarspelen i Rio 2016,olympiska spelen,segling,Noora Ruskola,Camilla Cedercreutz,49er

Duon intygar att de inte sett mycket av det vatten som inför OS sades vara så förorenat.

– Inte har vi märkt av det, vi har inte haft problem med skräp. Det har varit renare vatten än vad som sagts och det har inte kommit emot någon plast i vattnet på våra banområden. Det har varit strömt och har inte regnat ännu, konstaterar de.

OS-upplevelsen en njutning

Tävlingskompisarna har njutit av OS för fulla muggar, men hade hoppats på lite bättre prestationer.

– OS har varit helt super, förstås skulle det ha varit roligt att segla lite bättre men vi hoppas på bättre chanser imorgon, tre race brukar göra en stor skillnad slutligen. Vi hoppas på det bästa, avslutar de.

De tre sista racen före medaljseglingen går av stapeln imorgon onsdag.

Läs också