Hoppa till huvudinnehåll

Förbundspennan: FamilySwimRun – ett helt nytt koncept!

Mia Lönnroth.
Mia Lönnroth ser med spänning framemot hur det nya motionsevenemanget tas emot. Mia Lönnroth. Bild: FSI finlands svenska idrott

Inspirerad av svensken Jonas Colting och hans evenemang Luciaswimrun i december med kortare sträckor på grund av kyligare temperatur, föddes tanken på att utveckla ett pröva på-evenemang i Finland.

Våra kända extremsportare Henrika Malmström och Petri Forsman var inte sena med att tända på idén att föra ut sporten som de lanserat genom Porkkala Swimrun till en bredare skara under lätta förhållanden. De ställde ivrigt upp som banläggare utan att tveka. Vi vill ge gemene man en möjlighet att om vartannat löpa eller gå och simma utan att förutsätta toppkondition eller tidigare erfarenhet.

Nu kör vi för första gången det sista veckoslutet i augusti i en av världens vackraste skärgårdar: På åboländska Kimitoön och Kasnäsudden. Söndagens FamilySwimRun föregås av ett Colting Camp på lördagen där flerfaldiga världsmästaren, Iron- och Ultraman Jonas Colting föreläser om ”Nakna hälsan” samt både i teori och praktik lär ut både crawl- och löpteknik. Till detta är Hotel Kasnäs en perfekt anläggning med sin lilla simhall och restaurang med inkvarteringsmöjlighet.

Frivilliga krafter behövs så gott som alltid då det gäller sportevenemang. Denna gång är Kasnäs byalag med och möjliggör FamilySwimRun tillsammans med Kimitoöns Sjöräddare som garanterar att vi kan utmana oss själva i trygga förhållanden. Välkommen med om drygt en vecka till Kimitoön och Kasnäs. Finlands Svenska Idrott väntar med spänning på hur vårt nya initiativ till motionsevenemang som engagerar över generationsgränserna skall tas emot i Svenskfinland.

www.familyswimrun.idrott.fi

Mia Lönnroth
Evenemang, marknadsföring och kommunikation
Finlands Svenska Idrott