Hoppa till huvudinnehåll

Dagens fråga: Vilket resultat krävs för final i herrspjut?

Antti Ruuskanen och resten av spjutkastarna jagar en finalplats.
Antti Ruuskanen och resten av spjutkastarna jagar en finalplats. Antti Ruuskanen och resten av spjutkastarna jagar en finalplats. Bild: imago/Chai v.d. Laage/ All Over Press Antti Ruuskanen

De blåvita förväntningarna är som vanligt skyhöga när tre finländare deltar i kvalet i OS-tävlingen i herrspjut. Men vilket resultat tror ni räcker för att få vara med i lördagens final? Tippa och vinn en t-tröja.

Måndagens fråga i Yle Sportens OS-tävling gällde Oskari Mörös tid i semifinalen på 400 meter häck. Tack för alla svar!

En väldigt stor majoritet av tipparna var på tok för optimistiska och hade tider kring 49 blankt. Rätt svar blev 49,75. Ingen hade helt rätt, men två tippare var tre hundradelar ifrån. Anders Lerbacka trodde på 49,72 och Lucas Utfolk tippade på 49,78. Lottningen mellan dessa två vanns av Utfolk, som alltså så småningom får en OS-tröja hem på posten. Grattis!

Dagens fråga handlar om spjutkvalet, som avgörs kommande natt. Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen och Ari Mannio är Finlands deltagare och vi undrar nu:

Vilket resultat krävs för final i herrspjut?

Vad ni ska tippa är alltså vilket resultat kvaltävlingens tolva får. Hur långt borde de som missar finalen ha kastat för att nå final, vilket blir det sista resultatet som ger en finalplats?

Kvalgränsen är 83 meter, och det är osannolikt att fler än tolv kastare når över den gränsen. Men ni som tror på alla tiders kval kan helt enkelt svara 83 meter.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren får en t-shirt, och det vinnande bidraget lottas ut bland dem som svarat rätt (eller närmast).