Hoppa till huvudinnehåll

Mörö fick inte till det i semifinalen – ”hunger kvar till Tokyo”

Oskari Mörös semifinalinsats på 400 meter häck slutade med en sjunde plats. Mörö löpte på 49,75 och var långt från täten. Jag kom aldrig i gång på allvar, säger Mörö till Yle efter loppet.

Mörö tog sig till semifinal genom att löpa nytt personbästa och finländskt rekord i försöken. Den nya rekordnoteringen lyder 49,04.

I semifinalen under natten till onsdag kom Mörö inte alls upp till samma tider.

Sju tiondelar sämre

Efter en rätt okej inledning tappade Mörö rejält med mark till täten. Det hade krävts en fantomtid av finländaren för att gå vidare: Jamaicas Annsert Whyte vann heatet på 48,32.

Mörö distanserades och kom i mål som sjua. Tiden var sju tiondelar sämre än rekordet i försöken.

– Vi kan inte klaga på någonting. Han blev avhängd i början. Han gör sitt lopp och jag tycker det stämde bra för honom. Det räckte helt enkelt inte, sade referent Danny Lindqvist om loppet.

Blickar framåt mot Tokyo

Mörö, 23, var en aning missnöjd efter sin insats – men säger ändå att han måste vara nöjd med helheten. Det blev ju trots allt ett finländskt rekord i Rio.

– Jag är besviken. Jag kom aldrig igång på allvar, sådan är idrotten. Fötterna var inte vallade på rätt sätt i dag, om jag får använda mig av en skidterm, säger Mörö.

Mörö säger att han uppenbarligen inte återhämtat sig från insatsen i försöken.

– Jag har aldrig löpt snabbare än i går. Det är en tuff påfrestning för kroppen. Men jag måste vara nöjd – jag har hunger kvar till Tokyo, säger Mörö.

Det är bara att blicka framåt, som Mörö säger. OS i Tokyo ordnas om fyra år. Då ska Esbo IF-löparen vara i sitt livs form.