Hoppa till huvudinnehåll

Tunga anklagelser av ryska brottaren: ”Förbundsbasen slog mig efter förlusten”

Inna Trazhukova under OS i Rio.
Inna Trazjukova i bronsmatchen mot Monika Michalik, som slutade i polsk seger. Inna Trazhukova under OS i Rio. Bild: TASS / Barcroft Media / All Over Press Inna Trazhukova

Inna Trazjukova blev utan medalj i 63-kilosklassen i brottning efter en förlust mot polskan Monika Michalik i bronsmatchen. Men den bedrövliga kvällen tog inte slut där, berättar Trazjukova för den ryska tidningen Sport Express.

Enligt Trazjukova ska Michail Mamiashvili, ordförande för det ryska brottningsförbundet, ha konfronterat henne efter den tunga förlusten.

– Det var en tung kamp om bronsmedaljen, berättar Trazjukova, som förlorade dusten med 3–6.

– Efter matchen möttes jag av Michail Mamiasjvili. Han var berusad. Han talade oförskämt och slog mig två gånger i ansiktet – framför vittnen, fortsätter Trazjukova.

Enligt Ilta-Sanomat, som först rapporterade om händelsen i Finland, ska Mamiasjvili ha förnekat att han slagit brottaren.

Mihail Mamiashvili.
Michail Mamiashvili, tidgare OS-guldmedaljör och nuvarande ordförande för det ryska brottningsförbundet. Mihail Mamiashvili. Bild: imago sportfotodienst / All Over Press mihail mamiashvili

– Inna gjorde en dålig match. Hon är ansvarig för resultatet. Hon säger att hon gjorde allt, men så sitter hon på läktaren en kvart senare och skrattar, säger Mamiasjvili enligt tidningen.

– Jo, vi hade en hetsig diskussion och jag höjde på rösten. Men jag slog henne aldrig. Vad borde jag ha gjort? Tacka henne för att hon deltog som turist? Jag skulle aldrig acceptera att någon agerar så som hon gjorde nu, fortsätter Mamiasjvili.

Trazjukova tänker ändå föra ärendet vidare.

– När jag återvänder till Ryssland tänker jag anmäla honom till åklagaren och idrottsministern. Jag är ingen slav. Jag var förödmjukad offentligt. Ingen ska lida av något sådant, säger Trazjukova.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport