Hoppa till huvudinnehåll

Ingå missade i matserviceavtalet - prislapp 36 000 euro

Vägskylt vid gränsen till Ingå.
Vägskylt vid gränsen till Ingå. Bild: YLE / Robin Lindberg kommungräns

Ingå missade en detalj i mat- och städavtalet och nu betalar kommunen för den missen. Den missen kostar kommunen närmare 40 000 euro på årsnivå.

Kommunen glömde i offertförfrågan nämna att Degerby daghem har köksservice i två byggnader. Ingå glömde också skriva in att frukosten för förskolan vid Kyrkfjärdens skola måste transporteras dit från Knattebo daghem.

De här tjänsterna måste ändå köpas och de kostar nu kommunen cirka 3 000 euro per månad, det vill säga närmare 40 000 (36 000) euro på årsnivå.

Ingå har också i övrigt svårt att hålla sin budget men de efterlysta sparplanerna har ännu inte tagit form i de olika sektorerna. Nämnderna hade tid på sig till midsommar men arbetet är ännu inte klart.

Också samarbetsplanerna med grannkommunen Sjundeå dröjer då det första tjänstemannamötet hålls först nästa vecka. Det är därför oklart hurdana besparingar samarbetet kunde medföra.

Kommunstyrelsen i Ingå har justerat tidtabellen för sparplanerna. Målet är att fullmäktige kan ta ställning till dem i september.

Prognosen har visat att Ingå kan göra ett minus på flera hundra tusen euro det här året.