Hoppa till huvudinnehåll

Åbo svenska teater får förhöjt stöd av staden

Åbo svenska teater.
Åbo svenska teater. Bild: YLE/Rolf Granqvist Åbo,Åbo Svenska Teater,åbo svenska teater

Åbo svenska teater får ett förhöjt verksamhetsbidrag av Åbo stad. De beslöt stadsstyrelsen på sitt möte på måndag eftermiddag.

Sedan 2006 har Åbo svenska teater fått ett årligt bidrag av staden på 600 000 euro. Nu höjs bidraget för 2017 till 625 000 euro. Staden förbinder sig också att stöda teater under åren 2017-2019. ÅST hade dock hoppats på ett större bidrag. De hade ansökt om ett bidrag på 650 000 euro för 2017.

Styrelsen beslöt också att planläggningschef Christina Hovi ersätter direktören för miljösektorn, Markku Toivonen, då han går i pension den första oktober. Eftersom Toivonen inte kommer att återvända från sin semester innan pensioneringen, kommer Hovi också att sköta hans arbete fram tills dess. Hovi kommer sedan att sköta uppdraget under tiden 1.10.2016 - 31.12.2017.

Stadsstyrelsen behandlade också den kommande bollhallens bottenmaterial. Hallen ska få ett golv av elastiskt trägolv, som sedan kan kompletteras med olika flyttbara mattor enligt olika användningsbehov.

Enligt intressorganisationen Finlands Teatrar hade ÅST under sitt förra spelår 53 000 åskådare.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland