Hoppa till huvudinnehåll

Dansstudio i Åbo vågar satsa på ny lokal

Karin Eklund och Julia Martin i KDC:s dansstudio. Karin Eklund och Julia Martin i KDC:s dansstudio. Bild: Yle/Linus Hoffman julia martin,karin eklund,kashmis dance company,kdc

Danskompaniet KDC, Kashmi Dance Company erbjuder danslektioner på svenska i Åbo sedan ett år tillbaka.

Karin Eklund startade sin dansstudio i Svenska Gårdens källarsal, men redan till hösten 2016 flyttade hon dansstudion till Yrkeshögskolan Novias gamla slöjdsal på Nunnegatan, en vågad satsning då det är tuffa tider och dyra hyror i Åbo.

- Jag kände nog bara att det fanns en sådan efterfrågan, säger Eklund. Att nu satsar vi stort bara. Och det har nog lönat sig, för intresset har varit stort för alla våra femton kurser nu på hösten.

Unga åbolänningar som vill gå på danslektioner har kunnat välja Musikinsitutet Arkipelags danslinje eller någon av dansstudiorna i Åbo. Men KDC riktar sig dessutom till studerande, unga vuxna och till sådana som vill ha fartfyllda motionstimmar.

Dansläraren Julia Martin leder lektioner i fitnessbalett och dansfitness, vilket påminner om det utbud som finns i många konditionssalar.

- Meningen är att det ska vara fartfyllda timmar, medger Martin, men baletten och dansen är viktiga, så vi tävlar inte direkt med den muskelträning som gymmen har.

 • Korsholm kräver tydligare mål för Kvarkens världsnaturarv

  Kommunstyrelsen:Utkastet till åtgärdsprogram är för diffust.

  Det finns brister i världsarvsdelegationens utkast till åtgärdsprogram för Kvarkens skärgård. Det anser Korsholms kommunstyrelse. Bland annat anser man att strategin för perioden fram till 2025 är för diffus.

 • Tähtis utmärkelse en seger för handikappidrotten

  Tähtis seger firas bland handikappidrottare.

  Det var en lite osäker förhandsfavorit i Leo-Pekka Tähti som tog hem utmärkelsen Årets Idrottare 2016 på idrottsgalan. Utmärkelsen var inte bara en personlig framgång, utan också en seger för hela handikappidrotten, säger Riikka Juntunen från Finlands Handikappidrott.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Kimitoön tar ny sats i omdebatterat vindkraftsbeslut

  Beslut om Nordanå-Lövböle ännu i vår.

  Enligt den tolkning som tjänstemännen vid Kimitoöns kommun kommit fram till behöver hela planeringsprocessen gällande vindparken i Nordanå-Lövböle inte tas om utan det räcker med ett nytt beslut, utan jäviga, i fullmäktigesalen.

 • Kimitoöns äldre fick unik donation

  Far och son samlade ihop över 16 000 euro.

  Kimitoöns äldreomsorg fick på onsdagen ta emot en donation på över 16 000 euro. Pengarna har samlats ihop av Kimitoborna Johan ”Jussi” Lindberg och sonen Jonas Lindberg.