Hoppa till huvudinnehåll

TPS fortsätter i täten i fotbollsettan – KTP krossade tabelltvåan

FC KTPS-spelaren Ville Oksanen i en match mot HJK 2015.
Ville Oksanen gjorde ett av KTP:s mål mot JJK. FC KTPS-spelaren Ville Oksanen i en match mot HJK 2015. Bild: All Over Press Ville Oksanen,fotboll,ktp

JJK hade chansen att igen gå upp i serieledning i division ett i fotboll på måndagkväll. Motståndet var inte på förhand sett det bästa, men det var KTP som sopade mattan med tabelltvåan.

Åbolaget TPS hade skött sitt på söndag då laget besegrade FC Haka med 2-0 och tog över tabelltäten. På måndag var det tänkt att TPS skulle ge över tätpositionen igen till JJK.

Men fotbollsmatcher spelas inte på pappret utan på fotbollsplanen. KTP som kämpar hårt mot degradering var taggade då tabelltvåan kom på besök till Kotka.

Jussi Aalto förde hemmalaget upp i ledning efter knappa 20 minuter och strax före pausvilan dubblade Aleksi Tarvonen ledningen.

Två snabba i andra halvlek

Matchens avgörande kom definitivt ungefär halvvägs in i andra halvleken, då två mål inom loppet av två minuter förde KTP redan upp i en 4-0-ledning.

På tilläggstid fastställde sedan Kaarel Usta slutsiffrorna till 5-0.

För KTP var segern välkommen eftersom laget nu har en lucka på tre poäng ner till Grankulla IFK som ligger nästsist i tabellen.

JJK får i sin tur hoppas att förlusten inte påverkar negativt på resten av säsongen. Just nu ligger laget nämligen tvåa och kämpar hårt om en plats i ligan nästa säsong. Ett poäng skiljer Jyväskylälaget från serieledande TPS.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport