Hoppa till huvudinnehåll

CAS bekräftade: Ryssland får inte delta i de paralympiska spelen

Rysslands flagga och den olympiska flaggan
Ryssland får inte delta i de paralympiska spelen. Rysslands flagga och den olympiska flaggan Bild: EPA/KAY NIETFELD olympiska flaggan,olympiska spelen,Rysslands flagga

Idrottens skiljedomstol CAS har beslutat att den internationella paralympiska kommittén gjorde rätt i att stänga av Ryssland från de paralympiska spelen, som går av stapeln den 7–18 september.

Ryssland stängdes av för två veckor sedan vilket innebar att de ryska idrottarna skulle missa de paralympiska spelen i september. Internationella paralympiska kommittén fattade beslutet på grund av den systematiska dopningen i Ryssland.

Ryssland överklagade beslutet till CAS, som emellertid avslog överklagan på tisdagen.

Hoppa över Twitterpostning

  • De första av 100 infångade valar återfick friheten i Ryssland

    Valarna skulle säljas till akvarier i Kina.

    Ryssland har frigett de första av cirka hundra valar som har hållits i fångenskap i väntan på att säljas till akvarier av olika slag i Kina. Fallet har väckt kraftiga protester runtom i världen. Ryssland har lovat sätta stopp för verksamheten som bedrivits med hjälp av ett kryphål i lagen.

  • Pensionsavdelningens service under sommaren 2019

    Pensionsavdelningen är på plats igen den 15.7.

    Rundradions pensionsstiftelsens pensionsavdelning semestrar 8.-12.7. Vi betjänar normalt igen måndagen den 15.7.2019. På webben kan ärenden emellertid uträttas elektroniskt när det passar dig bäst. Via e-tjänsten kan du ändra bankkonto, ändra postadressen och höja din skatteprocent. Semestern påverkar inte utbetalningen av pensioner och fördröjer inte handläggningen av pensionsansökningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport