Hoppa till huvudinnehåll

Ekogårdar i Pöytis och Koskis öppnar sina dörrar

Kor i galopp.
Kosläpp på Koskis gård våren 2015. Kor i galopp. Bild: Yle/Ulrica Broberg sommartecken

På lördag firas Finska naturens dag bland annat med öppet hus på ekogårdar i Pöytis och Koskis.

Finska naturens dag firas nu för fjärde gången. Femton ekogårdar runt om i landet har öppet hus och erbjuder möjlighet att få veta mer om ekologisk produktion. Samtidigt kan man besöka tre fisktrappor som likaså har öppet hus.

I Egentliga Finland kan man besöka Koskis gård och Myssyfarmi i Pöytis.

Koskis gård på gränsen mellan Raseborg och Salo har program särskilt för barn, och också på svenska. Där ges teaterpjäsen "Mamma Mu och Kråkan" på svenska kl.12.15. På Myssyfarmi får man bland annat krafsa får.

Ekogårdarna har öppet hus den 27 augusti kl. 12-15. Många av ekogårdarna ordnar också annat program: till exempel guidade åker- och skogspromenader, tävlingar, vandringar till traditionella betesmarker samt ponny- och traktoråkning.

Idén med Finska naturens dag är att fira den glädje vår natur ger oss och att inse vilken gynnsam effekt den har på vårt välmående.

Läs också