Hoppa till huvudinnehåll

Nyström belönad för omtyckta ÅA-kurser

Akademilektor Anna-Greta Nyström vid Åbo Akademi
Akademilektor Anna-Greta Nyström vid Åbo Akademi. Akademilektor Anna-Greta Nyström vid Åbo Akademi Bild: YLE/ Linus Hoffman anna-greta nyström

Akademilektor Anna-Greta Nyström vid Åbo Akademi har fått ett hedersomnämnande för sina omtyckta kurser och sitt arbete för att stärka samarbetet med företag.

Hedersomnämnandet gavs av Finlands Ekonomer i samband med att intresseorganisationen delade ut Undervisningspriset 2016. Priset gick till professor Anu Puusa vid Östra Finlands universitet för hennes betydande arbete för att förena undervisning och näringsliv.

Finlands Ekonomer säger i ett pressmeddelande att undervisning, forskning och samarbete med näringslivet är en naturlig helhet på alla kurser som hålls av Nyström. På hennes kurser ställer också studerandena själva mål för vilka färdigheter de vill lära sig.

Arttu Karila, studerande vid Jyväskylä universitet och en av medlemmarna i juryn, anser att det motiverar studerandena att tillämpa de inhämtade kunskaperna i praktiken.

- Tack vare samarbetet kan studerandena också skapa ett nätverk av kontakter redan under studietiden och på så sätt förbättra sina sysselsättningsmöjligheter, påminner Karila.

De som drar nytta av förhållandet mellan undervisning, forskning och näringslivet är förutom studerandena även universitetspersonalen, representanterna för näringslivet och hela samhället. Finlands Ekonomer hoppas att samarbetet ska synas allt bättre i studierna.

Finlands Ekonomer stöder utvecklingen av undervisningen i ekonomiska vetenskaper genom att dela ut Undervisningspriset. I tävlingen efterlyses välfungerande och innovativa förfaringssätt som kan tjäna som exempel på god undervisning för alla universitet samt vara ett handlingssätt som kan spridas.