Hoppa till huvudinnehåll

Kasper Hämäläinens lag säkrade plats i Champions League

Kasper Hämäläinen i landslagsfärgerna.
Kasper Hämäläinen. Kasper Hämäläinen i landslagsfärgerna. Bild: All Over Press Kasper Hämäläinen

Legia Warszawa har säkrat sin plats i UEFA Champions League. Det innebär att tre finländare spelar i den europeiska fotbollsligan under nästa säsong.

I en av de sista kvalmatcherna kämpade polska Legia Warszawa och irländska Dundalk om en plats i Champions League. Matchen slutade 1-1 och Legia Warszawa går vidare med målskillnaden 3-1 efter två matcher.

Segern innebär att Åbobördige mittfältaren Kasper Hämäläinen är den tredje finländaren som spelar i Champions League under nästa säsong. De övriga två är Roman Jeremenko i CSKA Moskva och Joel Pohjanpalo i Bayer Leverkusen.

Läs också