Hoppa till huvudinnehåll

Norska Lørenskog en munsbit för TPS

Tomi Kallio, mars 2016.
Tomi Kallio segerskytt för TPS i CHL-öppningen. Tomi Kallio, mars 2016. Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press Tomi Kallio,kallio,TPS (ishockey herrar)

Åbolaget TPS öppnade CHL-säsongen med en rutinseger över norska Lørenskog, som dock chockade hemmalaget i första perioden.

Det är inget snack om saken, Lørenskog är ett lag som TPS ska vinna mot lätt och det gjorde Åboklubben också. Men maskineriet kom igång trögt.

Joacim Sundelius förde upp gästerna i en 0-1-ledning i powerplay i tiden 8.01, men en halv minut före periodpaus kvitterade TPS genom Otto Nieminen.

I den andra perioden ökade Tomi Kallio och Erik Thorell på hemmalagets ledning och den sista spiken i kistan kom i tredje perioden signerad Topi Taavitsainen.

TPS vann matchen med 4-1 och inledde därmed årets CHL-turnering med en enkel seger. På fredag reser TPS till Tjeckien där man möter Bili Tygli Liberec.

TPS-Lørenskog
Matchen i Åbohallen lockade 1658 åskådare. TPS-Lørenskog Bild: Yle / Peter Karlberg tps-lørenskog
Henrik Tallinder tror inte TPS spel på lördagen räcker till i Vasa.
Henrik Tallinder. Henrik Tallinder tror inte TPS spel på lördagen räcker till i Vasa. Bild: Jari Pekkarinen/All Over Press henrik tallinder