Hoppa till huvudinnehåll

Två röda kort för Roma – Porto till Champions League

Jesus Corona.
Jesus Corona gjorde matchens tredje mål (arkivbild). Jesus Corona. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press FC Porto,AS Roma,Uefa Champions League,fotboll

AS Roma drog på sig två röda kort i den andra Champions League-kvalmatchen mot FC Porto. Lusitanerna vann bortamötet med 3-0 och avancerar till gruppskedet i fotbollens Champions League.

Öppningsmatchen i mötet mellan de två storklubbarna spelades i Porto och slutade 1-1. I Rom fick gästerna en bra inledning på matchen – och grepp om Champions Leagueplatsen – när Felipe nickade in 1-0 efter åtta minuter.

Senast i den 39:e minuten började Romas problem bli riktigt stora när kaptenen Daniele De Rossi ådrog sig ett rött kort för en ful tackling på Maxi Pereira. Emerson Palmieri – som byttes in som en slags ersättare för De Rossi – hann inte vara länge på plan. In kom han i den 42:a minuten och utvisad blev han åtta minuter senare, också han på grund av att ha sparkat motståndaren fult i benen.

Italienarna kämpade så gott det gick med nio man på plan men till slut lyckades portugiserna utöka sin ledning. Den mexikanska Porto-duon Miguel Layun och Jesus Corona lyckades vardera i målskyttet och gästerna vann sålunda med 3-0 och avancerade till CL med totalt 4-1. Se målen via denna länk!

Av de italienska klubbarna är det bara två, Juventus och Napoli, som spelar Champions League säsongen 2016-2017. Portugal representeras av tre lag; Porto, Benfica och Sporting.

Tisdagens övriga CL-kvalmatcher:

Hapoel – Celtic 2-0 men Celtic avancerar med 5-4
Monaco – Villareal 1-0 och Monaco avancerar med 3-1
Plzen – Ludogorets 2-2 men Ludogorets avancerar med 4-2
Legia – Dundalk 1-1 men Legia avancerar med 3-1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport