Hoppa till huvudinnehåll

Brons-Potkonen fick tomt av Nokia: ”Helt fantastiskt”

Mira Potkonen, prisutdelning, OS 2016.
Mira Potkonen med bronsmedaljen i Rio – ikväll hyllades hon hemma i Nokia. Mira Potkonen, prisutdelning, OS 2016. Bild: All Over Press Mira Potkonen,Olympiska sommarspelen i Rio 2016

Finlands enda olympiska Riomedaljör firades hemma i Nokia på torsdagskvällen. Mira Potkonen belönades bland annat med en egnahemshustomt – och njöt av bronsfesten.

En OS-medalj ska givetvis firas – och Mira Potkonens boxningsbrons är inget undantag.

Hundratals människor hade på torsdagskvällen samlats i Nokias bollhall för att hylla bronsdamen, som tog Finlands enda OS-medalj i Rio de Janeiro.

Potkonen fick posera för fotografier och ta emot uppvaktningar och gratulationer. Autografkön ringlade sig så lång att alla inte hann ända fram innan dörrarna stängdes.

– Det har varit en känslosam och varm kväll. Helt kul att man inte behövde vara här ensam, skrattade Potkonen i Yles intervju efteråt.

Hoppa över Twitterpostning

Potkonens hemstad Nokia, som arrangerade medaljfesten, belönade sin medaljör med en egnahemshustomt. Tammerfors, där Potkonen representerar föreningen Tampereen Voimailuseura, gav i sin tur ett stipendium på 5000 euro.

– Jag har nån gång drömt om att få en egnahemshustomt genom att boxas. Nu har jag den, gladde sig en rörd Potkonen.

– Fint att Nokia ställde i ordning med det här. Och härligt att människorna följt med mig på tv. Gråtit, skrattat, hurrat och spänt sig. Det är helt fantastiskt.

Se video från medaljfesten här och här!

Läs också