Hoppa till huvudinnehåll

Efter paus på sex år – Frantz Kruger tillbaka i landslaget

Frantz Kruger, FM 2016.
Frantz Kruger tog silver i Kalevaspelen i juli. Frantz Kruger, FM 2016. Bild: All Over Press / Ville Honkonen Frantz Kruger,diskus

Efter en paus på sex år har Frantz Kruger återvänt till diskusringen – och nu också till Finlands landslag. OS-trean drar på sig den blåvita dressen i Sverigekampen i Tammerfors.

Ex-sydafrikanen Frantz Kruger bestämde sig i våras för att göra en kortvarig comeback. Adepten Sanna Kämäräinen skadade sig och Kruger behövde ett projekt.

Och så ville han även visa att finländsk diskuskastning inte mår särskilt bra.

– Det är lite av en ”statement” som berättar att vi kanske måste jobba för grenens framtid. Om gamla gubbar kommer med och tar medaljer och poängplaceringar, så säger det nånting, sade Kruger till Yle Sporten efter FM-silvret i Uleåborg.

Siktar på 60 meter

Nu är Kruger även klar för Sverigekampen. Vasa IS 41-åring vann på torsdagskvällen en granskningstävling i Tammerfors med resultatet 55,37, med vilket han besegrade tvåan Oskari Perälampi med nio centimeter.

I Kalevaspelen kastade Kruger 57,70 medan årsbästat 58,73 – som berättigar till en andra plats i Finland i sommar bakom Pyry Niskala – kom i Kauhajoki för ett par veckor sedan.

– Jag siktade på 60 meter här men gjorde en för hård träning för sent. Kroppen återhämtar sig inte på samma sätt som när man var yngre, konstaterar Kruger i friidrottsförbundets pressmeddelande.

– Nu måste jag återhämta mig till Sverigekampen för att kasta 60 där istället. Jag har tränat fyra gånger i veckan mot 10-11 gånger på toppen av karriären – och ändå tänker jag inte återhämta mig!

Senast tävlade Frantz Kruger i Sverigekampen säsongen 2010, då han även avslutade toppidrottskarriären.