Hoppa till huvudinnehåll

Kallade Sverige för fegisar – Solo stängs av i sex månader

Hope Solo
Hope Solo får inte spela i landslaget på sex månader. Hope Solo Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press solo,fotboll,Hope Solo

Hope Solos utspel efter förlusten mot Sverige i OS-kvartsfinalen har inte gått den amerikanska landslagsledningen förbi. Nu stängs hon av från landslaget i sex månader.

USA var ett av de guldtippade lagen i damernas fotbollsturnering i OS. Men det roliga tog slut redan i kvartsfinalen då laget förlorade mot Sverige efter straffar.

USA:s målvakt Hope Solo kallade det svenska laget för fegisar efter matchen och nu straffas hon för sitt utspel.

Solo stängs av från landslaget i sex månader.

– Hennes kommentarer efter matchen var oacceptabla och är inte i linje med kraven på sportsligt uppträdande som vi kräver av våra spelare, säger det amerikanska fotbollsförbundets ordförande Sunil Gulati enligt nyhtersbyrån AFP.

Förbundet har krävt bättring

Förra året stängdes Solo av i 30 dagar efter en incident under ett träningsläger med landslaget.

– Med tanke på tidigare händelser där vi krävt att hon ska bättra sig anser vi att det här är den rätta disciplinära åtgärden, säger Gulati.

Solo är inte speciellt glad över avstängningen.

– Jag är ledsen över förbundets beslut. Jag skulle inte vara den spelare jag är utan min personlighet – även då jag inte gjort de rätta besluten eller sagt rätt saker, säger hon enligt Sports Illustrated.