Hoppa till huvudinnehåll

Möcs bör få behålla traumajour

Fasaden av ingången till Mellersta österbottens centralsjukhus.
Mellersta Österbottens centralsjukhus. Fasaden av ingången till Mellersta österbottens centralsjukhus. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist möcs

Mellersta Österbottens centralsjukhus bör fortsätta som förlossningssjukhus med kirurgisk jour. Det säger de norra sjukvårdsområdena i sitt utlåtande till ministeriet.

Avstånden i Mellersta Österbotten är långa och därför ska Möcs fortsätta som ett förlossningssjukhus med kirurgisk jour. I annat fall hotas patientsäkerheten, skriver det norra erva-området i sitt svar till familje- och omsorgsministeriet Juha Rehula.

Det innebär att man även i fortsättningen ska utföra mjukdelskirurgiska och ortopediska operationer i Karleby. För att behålla traumakirurgisk jour bör man också utföra knä- och höftledsoperationer, på så sätt tryggar man kunnandet och kan utnyttja ortopedin på ett ändamålsenligt sätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten