Hoppa till huvudinnehåll

Pirkko Mattila svor ministereden: "Mycket återstår att göra"

Mycket återstår att göra för att uppfylla regeringsprogrammet, säger nya social- och hälsovårdsministern Pirkko Mattila (Sannf). Reformen av social- och hälsovården kommer att kräva mycket arbete, förutspår ministern.

- Nog är det social- och hälsovårdsreformen som kommer att bereda mig mest arbete vid ministeriet. Men jag kommer att samarbeta med min företrädare Hanna Mäntylä, ministergruppen och Sannfinländarnas riksdagsgrupp. När man fått ett förtroende måste man använda sig av alla tillgängliga nätverk, säger Mattila.

Enligt Mattila kommer regeringens linje inte att ändra till följd av ministerbytet:

- Jag förbinder mig vid de linjedragningar regeringen gjort. Dem har jag också följt med på nära håll som riksdagsledamot. Man kan säga att jag hoppar på ett tåg som är igång, konstaterar hon.

Efterträder Hanna Mantylä

Mattila efterträder Hanna Mäntylä som lämnar ministeruppdragen av familjeskäl.

Pirkko Mattila är andra periodens riksdagsledamot och invald från Uleåborgs valkrets. I riksdagen har hon bland annat verkat som ordförande för förvaltningsutskottet.

Till sin utbildning är hon filosofie magister, sjukskötare och lärare.

Läs också