Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Yle i Italien: Efterskalv skakade sängen

Flygbild från staden Amatrice där många hus har rasat.
Yles utsända ska rapportera från Amatrice, en av de värst drabbade orterna. Flygbild från staden Amatrice där många hus har rasat. jordbävningar,Italien,Amatrice

- Jag har vaknat under natten av att efterskalv skakat sängen, berättar Yle Nyheters utsända Jessica Stolzmann. Hon är i staden L’Aquila en timmes väg från de byar som drabbades av jordskalvet på onsdagsmorgonen.

Jessica Stolzmann och fotografen Mårten Lampén är i dag på väg till Amatrice, en av de värst drabbade orterna, för att rapportera därifrån.

Jessica Stolzmann och Mårten Lampén redo att ta flyget till Italien.
Reporter Jessica Stolzmann och fotograf Mårten Lampén reste i onsdags för att rapportera från det italienska jordbävningsområdet. Jessica Stolzmann och Mårten Lampén redo att ta flyget till Italien. Bild: Mirjam Heir mårten lampén

- När vi körde hit till L’Aquila noterade jag att vi mötte mycket ambulanser på vägen, berättar hon.

Efterskalven försvårar räddningsarbetet som har fortgått hela natten.

- Jag ser rapporter om hur man har fortsatt sökandet med hjälp av strålkastare genom natten. Räddningsarbetarna säger att 90 procent av dem man hittar är döda. Mirakelhistorierna om överlevande blir allt färre, men i går kväll räddade man bland annat en tioårig flicka efter 17 timmar i rasmassorna, berättar Jessica Stolzmann.